luni, 6 mai, 2024

Ce sa facem cand ne dor dintii

Distribuie:

Publicat:

In momentul in care acuzati durere dentara si apelati la medicul specialist, acesta va va adresa o serie de intrebari in legatura cu durerea, de aceea este indicat sa ii specificati care este intensitatea durerii, unde anume simtiti aceasta durere, in ce momente se declanseaza aceasta, cand se diminueaza durerea si cand se accentueaza.

In cazul in care acuzati durere dentara, dar nu cunoasteti cauza acesteia, va puteti ghida dupa semnificatiile de mai jos, dupa care sa consultati medicul dentist. In cazul in care simtiti o durere ascutita de dinti in momentul in care vreti sa mancati ceva, cauza ar putea fi reprezentata de o carie, o ruptura dentara sau o plomba care a cazut sau o infectie la nivelul dintilor. Solutionarea acestei probleme este reprezentata de consultul de specialitate intrucat medicul dentist va gasi sursa durerii si va lua masuri.

Daca simtiti durere severa, o inflamatie sau o senzatie de presiune care nu se diminueaza, atunci ar putea fi vorba despre o infectie fie a dintelui, fie a gingiei, fie a tesutului osos. In vederea ameliorarii acestui tip de durere se recomanda vizita la medicul specialist dupa administrarea unui analgesic. In cazul in care acuzati durere la nivelul dintilor de sus care nu este severa sau ascutita, atunci ar putea fi vorba despre o durere de cap sinusoidala sau ar putea fi vorba despre o infectie a sinusurilor. In vederea ameliorarii durerii de acest tip se recomanda prescrierea unui tratament medicamentos.

In situatia in care aveti dureri de cap, de gat si de urechi care par ca nu mai trec, cauza acestei dureri ar putea fi reprezentata de deteriorarea pulpei dentare sau a unei infectii de la nivelul dintilor. Solutionarea acestor probleme consta in consultul medical spre a stabili daca este o problema dentara intr-adevar. in cazul in care in urma albirii dintilor prin tratament acuzati sensibilitate la cald si la rece, atunci cauza ar putea fi reprezentata de sensibilitatea dentara. Durerea aceasta dispare la maximum o luna jumatate de la tratament. in caz contrar, se recomanda consultul de specialitate.

In cazul in care acuzati o durere ascutita care apare in situatia in care muscati sau consumati alimente reci sau calde si ulterior dispare, atunci cauza ce a provocat aceasta durere este reprezentata de afectarea plombei din interiorul dintelui sau de faptul ca radacina dintelui este mai expusa decat de obicei. Solutia acestei probleme consta in folosirea unei paste de dinti ideal creata pentru persoanele cu sensibilitate dentara. Daca in urma consumului de alimente sau de bauturi apare o durere ce se extinde la mai multi dinti, atunci poate fi vorba despre prezenta unor carii sau de fisurare dentara. Solutia acestei probleme consta in consultul specialistului spre a concluziona daca se pune problema de coroana sau de terapie la nivelul canalelor radiculare ale dintilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img