duminică, 28 aprilie, 2024

Ce sa faci cand iti apare un furuncul

Distribuie:

Publicat:

Primul sfat pe care trebuie sa il urmati este sa NU spargeti umflatura ce contine puroi. Lasati ca totul sa decurga de la sine si nu grabiti procesul de vindecare. Se va sparge singur intr-un final. Furunculul spart de la sine, se va spala cu apa si sapun si nu se vor face bai in cada pana ce acesta nu se va fi vindecat. Exista o multitudine de metode de tratament cunoscute din batrani care, chiar functioneaza in aceasta problema.

Se spune ca frunzele de nuc fac foarte bine pielii. Se pun la fiert (timp de 25 de minute) 60 g de frunze de nuc la doi litri de apa. Dupa ce timpul de fierbere s-a scurs, se va strecura fiertura intr-un recipient care va permite sa introduceti furunculul in el. Se va sta in acea apa timp de jumatate de ora. Pe langa frunzele de nuc, si rosiile sunt benefice in tratamentul acestei afectiuni. Se taie o rosie felii, iar acestea se incalzesc. Tot ce trebuie sa faceti este sa le aplicati pe zona cu probleme (aveti mare grija sa nu va ardeti pielea).

De la plafar se poate cumpara ulei de cimbru, iar acesta se va amesteca cu 250 ml de apa de la robinet. Se recomanda tamponarea furunculului cu acel amestec timp de 30 de minute de doua ori pe zi. Frunzele de lumanarica se fierb in lapte timp de cinci sau sapte minute. Ele se vor aplica pe piele si se vor lasa sa actioneze 10 minute. Varza este un remediu excelent in aceasta situatie. Aveti nevoie de cateva frunze si o bucata de tifon. Pisati frunzele si aplicat-le pe umflatura cu ajutorul tifonului. Chiar daca nu poate fi considerata o metoda directa de tratament, igiena este foarte importanta in tratarea furunculelor. Spalati lenjeriile de pat si hainele la o temperatura ridicata pentru a distruge toti stafilococii ce va pot pune sanatatea in pericol. Usturoiul poate sa va ajute sa scapati de problema. Taiati feliute un catel mai mare de usuroi, sau puteti sa il pisati. Aplicat-l sub orice forma doriti pe umflatura si daca repetati procedura ceva timp, va trece cu siguranta.

Aplicat comprese calde. De fiecare data cand aveti probleme cu o infectie, se vor aplica comprese calde. Acestea favorizeaza strangerea de puroi si spargerea rapida a umflaturii. In cazul in care aparitia furunculelor se repeta, trebuie sa intocmiti (alaturi de un doctor specialist in homeopatie) un program de detoxifiere. Prin aparitia repetata a lor, organismul incearca sa va arate ca ceva nu este in regula cu el si ca trebuie sa actionati in vreun fel. Renuntati la fumat, la bauturile dulci din comert, la cafea, la alcool, dar si la mancarea de tip fast-food. Mancati mai multe fructe si legume si hidratati-va corespunzator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img