miercuri, 8 mai, 2024

Ce sa nu faci pe vreme geroasa

Distribuie:

Publicat:

Odata cu aparitia frigului, au aparut pe strada si persoanele care se infofolesc, isi iau manusi groase si caciuli. Iata ce sa nu faci cand este frig afara.

Pe unii dintre ei ii vezi cu fular pus in dreptul gurii si cu haine nepotrivite pentru aceasta perioada. Aceasta este prima greseala.

Poate si tu esti una dintre aceste persoane, insa unele lucruri te pot imbolnavi. Cand este frig afara, trebuie sa te imbraci corespunzator si sa te incalti cu incaltamintea adecvata.

O greseala pe care multi o fac este sa se imbrace mult prea gros in partea de sus. Si partea de jos este la fel de importanta, iar o pereche de pantaloni ori de blugi nu este de ajuns. Trebuie sa porti pe sub pantaloni o pereche de colanti din bumbac ori dresuri groase, pentru a proteja picioarele pe frig.

Cum reactioneaza organismul la schimbarile de vreme

Frigul porneste de la extremitati. Este obligatoriu sa porti sosete mai groase, manusi si caciula, de fiecare data cand iesi afara.
Pentru copii, parintii trebuie renunte sa le mai puna fularul pe gura. Zona se umezeste peste masura si se ajunge la dezvoltarea bacteriilor.

In cazul incaltamintei, alege o pereche suficient de calduroasa, incat sa nu fie nevoie sa porti mai multe perechi de sosete. Alege cizme imblanite si incalta o pereche de sosete.

Evita sa bei bauturi fierbinti cand vii din frig sau cand esti afara. Nu vei reusi decat sa transpiri. Acest lucru este de evitat. Poti consuma bauturi calde in interior, pentru a-ti regla temperatura.

sursa:revistateo

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img