marți, 30 aprilie, 2024

Ce schimbari alimentare ar trebui sa faci daca vrei sa slabesti?

Distribuie:

Publicat:

Daca inlocuiesti unele alimente cu alternativele lor hipocalorice poti sa slabesti mai usor. Descopera care sunt cele mai eficiente schimbari pe care trebuie sa le faci!

De exemplu, chipsurile pot fi inlocuite cu popcorn atunci cand vrei sa rontai ceva sarat si astfel vei consuma mai putine calorii, dar fara sa renunti de tot la placerea oferita de gustarile sarate. Sunt multe alternative la alimentele pe care le consumi in mod obisnuit, iar acestea te pot ajuta sa nu renunti la micile placeri, dar in acelasi timp sa consumi mult mai putine calorii. Acest lucru te va ajuta sa slabesti mai usor.

Bineinteles ca nu este recomandat sa faci exces nici de aceste alternative mai hipocalorice, ci sa te gandesti la ele ca la o solutie mai sanatoasa. 

Ce schimbari alimentare sa faci daca vrei sa slabesti?

1. Inlocuieste chipsurile cu popcorn

Popcornul facut acasa din graunte cu putin ulei si sare este cea mai buna gustare sarata. Stii ce contine, nu apelezi la sortimentele de popcorn ambalat din comert si astfel ajungi sa consumi mult mai putine calorii. Cand ai pofta de ceva sarat opteaza pentru floricelele din porumb facute acasa de la zero in locul unei pungi cu chipsuri.

2. Inlocuieste cartofii prajiti cu morcovi/cartofi dulci la cuptor

Cartofii prajiti sunt deliciosi, dar au o multime de calorii. O alternativa buna ar fi sa-i prepari la cuptor sropiti cu putin ulei de masline si condimente sau sa ii inlocuiesti cu morcovii sau cartofii dulci. Feliaza morcovii si cartofii dulci la fel, stropeste cu ulei de masline si condimente, dupa care lasa-i la cuptor pana cand se rumenesc si se formeaza o crusta crocanta.

3. Inlocuieste inghetata din comert cu cea facuta din banane congelate

Ca sa inlocuiesti inghetata din comert care de obicei are mult zahar, grasimi saturale si aditivi este mult mai bine sa folosesti bananele congelate. Cu ajutorul lor poti sa obtii o multime de combinatii de inghetata cremoasa. Pune bananele la congelator si mixeaza-le in robotul de bucatarie cu cacao, zmeura, vanilie pastaie, capsuni, afine, mango, pentru a obtine o inghetata sanatoasa si pe gustul tau. 

4. Inlocuieste sucurile carbogazoase sau ceaiurile ambalate cu ceaiul facut acasa

Nu numai ca vei taia o multime de calorii, dar vei consuma si o bautura care furnizeaza antioxidanti importanti pentru sanatate. De ce sa bei ceai verde gata ambalat care contien mult zahar cand poti sa-ti faci acasa ceai verde infuzat pe care sa-l racesti si sa-l consumi cu lamaie, putina miere de albine si gheata. 

5. Inlocuieste pesmetul cu fulgii de ovaz

Daca vrei sa obtii o crusta crocanta pentru carne poti sa inlocuiesti pesmetul cu fulgii de ovaz. Un alt truc util ar fi acela sa eviti prajirea si sa folosesti cuptorul pentru a obtine un preparat mai sanatos si cu mai putine calorii.

6. Inlocuieste pastele cu alternative din zucchini sau morcovi

Fie ca folosesti un aparat de spiralat legume sau unul cu care le cureti de obicei, poti sa obtii alternative hipocalorice pentru pastele obisnuite. O portie de spaghete sau tagliatelle din zucchini sau morcovi pe care sa le combini cu sosul preferat sau cu legume trase la tigaie va avea mult mai putine calorii, fiind o alternativa buna pentru pastele din grau.

7. Inlocuieste piureul de cartofi cu cel din conopida

Consistenta va fi aceeasi, insa numarul caloriilor este mult mai mic. De asemenea, poti sa il asezonezi cu verdeturile preferate sau cu diverse condimente pentru o aroma intensa. Daca nu iti place conopida poti sa combini cartofii cu telina pentru a obtine un piure delicios (de preferat sa folosesti mai multa telina decat cartofi). 

8. Inlocuieste orezul alb cu cel integral

Orezul integral are un continut ridicat in fibre, vitamine si minerale, fiind o alternativa mai buna atunci cand vrei sa slabesti. El este mai satios si are un efect benefic asupra tranzitului intestinal.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img