luni, 29 aprilie, 2024

Ce se intampla ACUM cu planeta noastra. Previziunile sunt APOCALIPTICE

Distribuie:

Publicat:

 Ce se intampla ACUM cu planeta noastra. Previziunile sunt APOCALIPTICE

Desi abia a trecut de jumatate, 2016 a fost un an tulburator pentru omenire. Pe buna dreptate, tot mai multi utilizatori ai retelelor sociale isi pun urmatoarea intrebare: „Este 2016 cel mai rau an din istorie?”

Pe buna dreptate, tot mai multi utilizatori ai retelelor sociale isi pun urmatoarea intrebare: „Este 2016 cel mai rau an din istorie?”. Nu stim cu siguranta daca este asa, dar criza refugiatilor, evenimentele din Siria, Irak, tentativa esuata de lovitura de stat in Turcia, terorismul din Europa, scindarea unui continent din cauza Brexit, raspandirea virusului Zika si tensiunile rasiale amplificate in Statele Unite ar fi doar cateva dintre elementele care par sa ofere un raspuns afirmativ. In plus, Donald Trump e la un pas de a prelua puterea in Statele Unite.

De-a lungul istoriei, mai multi ani au fost nominalizati pentru titlul de „cel mai rau an din istorie”. Unul dintre cele mai importante exemple este considerat anul 1347, cand in Europa a izbucnit „Marea Ciuma”. Timp de trei ani, molima a provocat moartea unei treimi din populatia continentului, producand inainte mii de victime pe teritoriul Asiei. O alta perioada considerata ca fiind devastatoare pentru omenire este cea cuprinsa intre anii 1942-1943, cand Holocaustul a atins apogeul, noteaza Paul Lay de la History Today.

Citeste si: Profetie devastatoare. Pamantul se va zgudui TIMP DE 8 ORE. Cand va avea loc CUTREMURUL CEL MARE

Totusi, daca ar fi sa alegem detasat un an, probabil ca 1914 ar trebui considerat „cel mai rau an din istorie”. Izbucnirea Primului Razboi Mondial a avut ca efecte declansarea Revolutiei Bolsevice, raspandirea nazismului in Germania, declansarea Holocaustului, proiectarea si utilizarea bombei atomice, izbucnirea Razboiului Recesi situatia tulbure din statele musulmane. Dupa caderea Zidului Berlinului, omenirea a intrat intr-o perioada de stabilitate, care a fost intrerupta brusc la 11 septembrie 2001. Specialistii spun ca de atunci, omenirea trece printr-o alta perioada de nesiguranta, iar anul 2016 ar fi apogeul acesteia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img