miercuri, 29 mai, 2024

Ce se intampla cu corpul tau daca stai in preajma unui fumator?

Distribuie:

Publicat:

Se spune ca fumatul ajuta la mentinerea siluetei si majoritatea fumatorilor se tem ca daca renunta la acest viciu, se ingrasa. Un nou studiu, demonstreaza insa ca fumatul pasiv duce la acumularea kilogramelor nedorite.

”Cei care stau in casa cu un fumator, in special copiii, au un risc crescut de boli de inima s de probleme metabolice grave”, explica autorul studiului Benjamin Bikman, profesor de biologie la Universitatea Brigham Young.

In cadrul testelor de laborator, cercetatorii au expus soarecii fumului de tigara s le-au urmarit starea metabolica. Rozatoarele care au ”fumat” pasiv au luat in greutate. Oamenii de Stiinta au descoperit ca fumul de tigara duce la alterarea mitocondriilor, afectand capacitatea organismului de a raspunde la insulina.

Un studiu anterior a demonstrat ca fumatul pasiv imbatraneste arterele copiilor cu aproximativ trei ani, crescand astfel riscul unui atac de cord, potrivit doctorulzilei.ro. Inhalarea fumului de tigara duce la ingrosarea arterelor copiilor, chiar daca este vorba de un fumat pasiv. Arterele astfel afectate si imbatranite ii predispun pe acesti copii la boli cardiace atunci cand vor creste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img