luni, 29 aprilie, 2024

Ce se intampla daca renunti la paine

Distribuie:

Publicat:

Carbohidratii sunt principala sursa de energie pentru creier, spun nutritionistii. Cand consumul de carbohidrati este redus si chiar lipseste, apar numeroase probleme cu care te poti confrunta: respiratia urat mirositoare, gura uscata, oboseala, slabiciune, ameteala, insomnie, greata. Practic, te simti ca si cum ai avea gripa.

Tipul de cereale pe care hotaresti sa nu-l consumi poate face o mare diferenta Potrivit unui studiu publicat in 2014, carbohidratii rafinati maresc nivelul de acid palmitoleic, ce creste riscul de boli de inima si de diabet zaharat de tip 2. Potrivit Asociatiei Americane a Inimii, cerealele integrale scad colesterolul „rau“, reducand riscurile aparitiei bolilor de inima, accidentului vascular cerebral, obezitatii si diabetului de tip 2.

Cerealele integrale sunt o mare sursa de fier, magneziu si vitamine din complexul B, toate avand un rol important in mentinerea nivelului de energie. In plus, din moment ce carbohidratii sunt combustibilul preferat al organismului, toate celulele isi incetinesc functiile, lucru ce duce la aparitia multor probleme de sanatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img