duminică, 5 mai, 2024

Ce se întâmplă dacă bagi cuburi de gheață în cuptorul cu microunde. Experimentul care te ține cu sufletul la gură până la final:

Distribuie:

Publicat:

De când a fost inventat, cuptorul cu microunde a fost o continuă fascinație pentru utilizatorii lui.

Așa că lumea a început să introducă în el tot felul de obiecte pentru a vedea cum reacționează. Și-au dat seama imediat că este interzisă introducerea obiectelor de metal și au trecut la alte lucruri. Printre ele, cuburi de gheață.

Spre deosebire de celelalte lucruri care se topesc atunci când sunt băgate în cuptorul cu microunde, gheața rămâne intactă.

Într-un experiment, o femeie a luat un castron în care a pus câteva bucăți de gheață, apoi le-a băgat la microunde și a setat timpul pentru un minut. A filmat cu telefonul mobil pentru a vedea ce se întâmplă. Când s-au scurs cele 60 de secunde, a scos castronul din cuptor și a avut o mare surpriză.

Ea a constatat că bucățile de gheață s-au topit extrem de puțin, deși temperatura din cuptor este una extrem de ridicată.

Însă un utilizator YouTube a venit cu o explicație logică, pe înțelesul tuturor care se întreabă cum de a fost posibil așa ceva.
Una dintre explicații ar fi faptul că gheața e transparentă și nu e percepută de unde. Apoi faptul că moleculele din apa înghețată sunt fixe și nu pot fi mișcate de razele din cuptor. Această mișcare ar produce fenomenul de încălzire.

Însă, dacă vei pune puțină apă în castronul în care ai pus deja cuburi, vei observa că se topesc mult mai repede, iar acest lucru este posibil datorită moleculelor apei care se mișcă datorită razelor din microunde.

video

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img