duminică, 26 mai, 2024

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei prea multă cafea. Regula de care trebuie să ții cont, mai ales vara

Distribuie:

Publicat:

Impactul cafelei asupra sănătății a fost de multă vreme un subiect controversat. Indigestia și creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale sunt doar câteva dintre dezavantajele consumului de cafea. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău, când consumi prea multă cafea?!

Când oamenii se gândesc la cafea, de obicei se duc cu gândul la capacitatea acestei băuturi de a oferi un plus de energie. Cu toate acestea, conform unor studii, poate oferi și alte beneficii importante pentru sănătate.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei prea multă cafea

La nivel mondial, experții estimează că oamenii consumă în jur de 2,25 miliarde de cești de cafea pe zi. Cercetătorii au analizat beneficiile consumului de cafea pentru afecțiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare, bolile inflamatorii intestinale și bolile hepatice.

Cafeaua conține o serie de nutrienți utili, inclusiv riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), magneziu, potasiu și diverși compuși fenolici sau antioxidanți. Consumul de cafea poate susține, de asemenea, sănătatea cardiovasculară.

Cofeina poate fi găsită într-o varietate de produse, inclusiv în multe alimente și băuturi. Așadar, consumul de mai mult de patru sau cinci căni de cafea pe zi ar putea fi periculos pentru sănătatea ta.

Cum te afectează, de fapt, o doză mare de cafea

Atunci când consumul de cofeină depășește o cantitate recomandată, poate duce la reacții adverse.

Durere de cap

Anxietate

Probleme cu somnul

Iritabilitate

Bătăi crescute ale inimii

Sete

Urinare frecventă

Dureri în piept

În plus, cafeaua îți poate afecta starea de spirit. În timp ce consumul moderat de cofeină poate contribui la sentimentele de fericire, consumul de două până la șase căni de cofeină poate provoca anxietate.

Consumul de cofeină înainte de culcare poate reduce cantitatea și calitatea somnului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img