miercuri, 1 mai, 2024

Ce spun reprezentantii Jandarmeriei Romane despre arestarea unui sef de stat major: “In aceasta situatie…”

Distribuie:

Publicat:

Jandarmeria Romana face o serie de precizari dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, seful de stat major al bazei de administrare si deservire a Jandarmeriei. Preoteasa a fost retinut miercuri de procurorii DIICOT in dosarul in care seful sau, Marian Corcodel, comandantul bazei, a fost arestat preventiv pentru camatarie si constituire de grup infractional organizat.

Jandarmeria clarifica informatiile cu privire la functia persoanei arestare si aminteste faotul ca actiunea procurorilor DIICOT a fost desfasurata chiar cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane – Brigada Speciala de Interventie „Vlad Tepes”.

„Referitor la informatiile recente aparute in spatiul public, va informam ca maiorul Daniel Preoteasa este seful de stat major al Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei Romane, functie care nu este similara cu nicio alta functie din cadrul Inspectoraului General al Jandarmeriei Romane, asa cum gresit s-a speculat initial de catre anumite medii de informare.

In aceasta situatie, Jandarmeria Romana este prima institutie interesata sa clarifice aspectele care pot afecta credibilitatea institutiei si care, nu caracterizeaza activitatea si tipologia angajatilor din Jandarmeria Romana. In aceasta speta, actiunea procurorilor DIICOT a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane – Brigada Speciala de Interventie ”Vlad Tepes”.

Am facut aceste precizari din respect pentru cetatenii care urmaresc activitatea Jandarmeriei Romane, precum si pentru institutiile media, considerand ca informatiile exacte constituie primul pas catre aflarea adevarului”, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei Romane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img