Ce spune Ministerul de Interne despre alegerile partiale!

0
48

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca procesul de votare in localitatile in care au loc alegeri partiale a inceput duminica la ora 7,00 si nu au fost semnalate situatii grave sau incidente de ordine publica. "Pana la acest moment nu au fost semnalate situatii grave sau incidente de ordine publica in legatura cu deschiderea sectiilor si inceperea votarii. Toate sesizarile privind savarsirea de contraventii sau infractiuni electorale vor fi cercetate cu celeritate", a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al MAI, comisar-sef de politie Monica Dajbog.

 

Campania electorala s-a desfasurat in conditii de normalitate, fara incidente grave, mai informeaza purtatorul de cuvant al MAI, precizand ca politistii efectueaza cercetari in 5 dosare penale pentru coruperea alegatorilor, precum si cu privire la 4 fapte contraventionale, a informat Dajbog. MAI precizeaza ca, pentru desfasurarea alegerilor in conditii de siguranta si legalitate, actioneaza peste 700 de politisti, jandarmi si pompieri. Dupa incheierea votarii, vor asigura pe timpul transportului securitatea dosarelor intocmite de birourile electorale dupa numararea voturilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat structurilor de ordine publica atentie sporita, astfel incat procesul electoral sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta, a mai spus Dajbog. MAI mentioneaza ca au loc alegeri pentru primar in municipiul Deva si in 15 comune: Bocsig – judetul Arad, Nicseni – judetul Botosani, Calarasi – judetul Cluj, Pantelimon si Baraganu – judetul Constanta, Telesti – judetul Gorj, Bals – judetul Iasi (VEZI DETALII), Birghis – judetul Sibiu, Dragoiesti – judetul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – judetul Teleorman, Checea – judetul Timis, Osesti – judetul Vaslui, Vladesti – judetul Valcea.

 

De asemenea, sunt organizate alegeri pentru consiliul local din comuna Mereni, judetul Constanta. Pentru buna organizare a scrutinului electoral, MAI a asigurat achizitionarea a 93.370 de timbre autocolante, 480 de stampile cu mentiunea votat si a 86 de plicuri din plastic transparent inseriate prevazute cu sistem de sigilare in care vor fi introduse stampilele cu mentiunea 'votat' dupa incheierea votarii, precizeaza Dajbog, conform unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.