Ce spune Tudorel Toader despre plecarea lui Puiu Popoviciu

0
63
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus, miercuri, ca este surprins de faptul ca omul de afaceri Puiu Popoviciu a putut sa plece din Romania chiar inainte de a se da hotararea definitiva in dosarul sau.
”Eu sunt surprins, ca sa nu spun nedumerit, ca si in alte cazuri cu rezonanta publica, ca Puiu Popoviciu a putut sa plece din tara exact inainte de hotararea definitiva, sustragandu-se astfel, fie si temporar, exigentelor legii penale, mandatului de arestare”, a declarat, miercuri dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Seful de la Justitiei s-a aratat pregatit sa grabeasca procedurile de extradare a lui Puiu Popoviciu, retinut de politia britanica, la Londra. 

”Azi-maine, trimitem documentele la instanta londoneza, imediat ce le primim. Am vorbit zilele trecute cu conducerea directiei de specialitate”, a continuat ministrul Justitiei.
Puiu Popoviciu a fost eliberat dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de lire sterline. Luni, afaceristul Puiu Popoviciu s-a prezentat la un sediu de politie din Londra alaturi de avocat si s-a predat. Conform procedurii, politia a sesizat instanta competenta, adica Westminster Magistrates Court pentru retinerea si confirmarea mandatului european de arestare, in baza caruia a fost dat in urmarire internationala.  Instanta a confirmat mandatul european, dar nu l-a retinut. Omul de afaceri este supravegheat cu bratara electronica. A platit o cautiune de 200.000 de lire sterline, pentru a fi eliberat. Milionarul a fost pus sub control judiciar pana pe 15 septembrie.  Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sapte ani inchisoare in dosarul „Baneasa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.