duminică, 21 aprilie, 2024

Cea mai buna veste despre toate pensiile

Distribuie:

Publicat:

Pensiile vor creste in 2017 cu 5,2 sau 5,3%, actul normativ in acest sens fiind pregatit in baza legislatiei in vigoare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, in cadrul unei conferinte de presa.

‘Pensiile vor creste cu 5,2-5,3% anul viitor…Acest Guvern va pune in practica aceasta crestere pentru ca actul normativ este pregatit pe baza legislatiei in vigoare’, a spus Dragos Pislaru, intrebat despre cresterea pensiilor din 2017.

Ministrul a precizat ca, in prezent, orice ‘insinuare’ privind modul in care va evolua politica de pensii este o pura speculatie, deoarece bugetul va fi adoptat de viitorul Guvern si Parlamentul viitor.

‘Asa cum am avut in acest an o crestere a indemnizatiei de pensie pentru categoriile sociale, asa vom vedea probabil si in anul viitor, pe masura de economia va permite, crestere economica transmutata in buzunarele oamenilor. Acest Guvern nu poate sa faca promisiuni pentru anul viitor pentru ca este un lucru complet aiurea. Noi, in primul rand, bugetul il vom pregati intr-o forma preliminara, dar cei care il vor adopta vor fi Guvernul si parlamentul viitor. Orice fel de insinuare cu privire la modul in care va evolua politica de pensii este o pura speculatie’, a afirmat Pislaru.

La 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie era de 871,7 lei. Valoarea punctului de pensie se stabileste anual prin lege. Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img