duminică, 28 aprilie, 2024

Cea mai mică zonă locuită din România. Are doar 86 de locuitori. Turiștii spun că e ca în Rai

Distribuie:

Publicat:

Dacă lăsați la o parte zgomotul de oraș și viața exclusivistă, atunci veți descoperi locuri frumoase ale țării noastre. Ei bine, în România există cea mai mică zonă locuită, care are doar 86 de locuitori. Turiștii care ajung aici spun că locul este ca în Rai. Tu știai de această zonă?

Cea mai mică zonă locuită din România se află în Munţii Poiana Ruscă. Aceștia sunt situați aproximativ la sud de râul Mureș, la nord-est de râul Timiș și la vest de râul Strei și ascund cea mai mică zonă locuită din țara noastră. Comuna de aici are doar 86 de locuitori, iar turiștii spun că este ca în Rai.

Cea mai mică zonă locuită din România, care are doar 86 de locuitori

Este vorba despre Comuna Bătrâna, zonă parcă scoasă direct din Rai și care este ascunsă în munți, unde te poți bucura doar de aer curat. Cel mai apropiat oraș se află la 70 de kilometri de zonă, adică orașul Deva. Conform datelor și poveștilor pădurenilor, căci așa se numesc localnicii din comună, din comuna Bătrâna fac parte doar patru sate.

Întreaga comunitate de aici se află în Ținutul Pădurenilor din județul Hunedoara, iar comuna are doar 86 de kilometri. Persoanele care mai locuiesc aici spun că satele erau ascunse în munți, la o altitudine de 1.000 de metri. Satele comunei, conform scriselor pe pagina primăriei, sunt la o altitudine care variază între 700-964 de metri. Conform informațiilor, aceste sate se întinde pe o suprafață de 2.960 de hectare, fiind una dintre comunele mici ale județului Hunedoara. Altitudinile maxime ale Comunei Bătrâna, la nivelul fiecărui sat de aici, sunt urmatoarele:

-964 m – satul Batrâna;

-842 m – satul Piatra;

-871 m – satul Rachitaua;

-804 m – satul Fața Roșie.

Turiștii spun că aici este ca în Rai

Lipsa unei infrastructuri în Comuna Bătrâna și nici perspectiva de viitor, i-a determinat pe cei tineri din zonă să ia rapid calea pribegiei. Cei care au rămas aici, majoritatea lor fiind oameni în vârstă, își duc azi traiul exact așa cum pot, mai cu greu.

În comuna Bătrâna nu există nici măcar medic sau dispensar, iar dacă oamenii au nevoie de asistență medicală, trebuie să meargă până la Deva, care se află la 70 de kilometri. Deși este o comunitate mică, Comuna Bătrâna este un punct turistic de atracție, mai ales pentru persoanele care își doresc să fugă de betoanele oreșaelor și de agitație. Nu există mulți turiști care ajung aici, deoarece nu știu nimic de zonă, dar cei care ajung descoperă colț de Rai, plin doar de peisaje frumoase, aer de munte, relaxare și liniște.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img