luni, 29 aprilie, 2024

Cel mai simplu mod de a mentine sanatos sistemul limfatic

Distribuie:

Publicat:

Sistemul limfatic este prima linie de aparare a organismului si actioneaza ca un sistem de drenaj al corpului uman.  Se intinde ca o panza de paianjen la fel ca si capilarele sanguine dar, spre deosebire de acestea, formeaza numai o jumatate de circuit. Prin sistemul circulator, sangele pleaca de la inima, face un circuit complet si se intoarce la inima. Sistemul limfatic incepe in tesuturi, deci la jumatatea drumului.

Sistemul limfatic este format din: – limfa, un lichid incolor care contine 95 % apa, format din lichidul interstitiar din spatiile intercelulare; –  vase lifatice, care asigura transportul limfei; vasele au dimensiuni ce cresc progresiv de la capilare pana la conducte limfatice fiind similare celor care transporta sangele cu care se insotesc pe cea mai mare parte a corpului. Aceste vase se gasesc in toate tesuturile cu exceptia sistemului nervos central. Structuri si organe care contin tesut limfatic(un tesut conjunctiv specializat care are in componenta sa un numar mare de limfocite si se intalneste cu precadere la nivelul cailor respiratorii, in tubul digestiv, in tractul urogenital) precum: timus, gangionii limfatici, splina; Celule – limfocite, granulocite si celule prezentatoare de antigen. 

Respiratia adanca si din diafragma este probabil cel mai bun mod de a pune limfa in miscare.  In jur de 60% dintre nodurile limfatice, se alfa chiar sub diafragma, de unde si ideea ca singurul mod de a pune in miscare limfa in mod continuu este o respiratie corecta. Cand sistemul limfatic este blocat sau devine inert, nivelul de oxigen va fi scazut, mediul va fi toxic, iar acest lucru va influenta in mod negativ toate celulele corpului. Pentru ca nu se realizeaza un drenaj corespunzator, se acumuleaza in tesutruri apa iar deseurile rezultate in urma metalobismului nu sunt indepartate blocand alimantarea corespunzatoare a celululor cu nutrienti si oxigen.

Un flux limfatic toxic poate produce limfa ingrosata si murdara care determina degenerarea celulelor si organelor si poate contribui la formarea de tumori si cancere. Functionarea necorespunzatoare a sistemului limfatic este vinovata de aparitia celulitei si a unui procent mare din cazurile de obezitate. Fluidele limfatice trebuie sa circule pentru a elimina toxinele, dar nu pot face asta daca tu stai pe canapea!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img