Cele doua bombardiere strategice rusesti, capabile sa poarte arme nucleare, vor parasi Venezuela vineri

0
42

Rusia a informat Statele Unite că cele două bombardiere strategice capabile să poarte arme nucleare vor părăsi Venezuela vineri, a afirmat luni Casa Albă, citată de Reuters.

“Am discutat cu reprezentanții Rusiei și ne-au informat că avioanele lor militare, care au aterizat în Venezuela, vor pleca vineri și vor reveni în Rusia,” a spus secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Cele două bombardiere rusești Tu-160 au ajuns luni în Venezuela, pentru manevre militare comune, după cum a anunțat ministrul venezuelan al Apărării, Vladimir Padrino Lopez.

Padrino Lopez a făcut aceste declarații pe aeroportul internațional din Caracas, unde a primit o sută de piloți și personal rusesc sosiți în Venezuela la bordul mai multor avioane militare.

Armata rusă a anunțat de la Moscova sosirea la Caracas a două bombardiere Tu-160, a unui avion de transport An-124 și a unui avion de linie Il-62, fără a preciza motivul și durata acestei misiuni.

În cursul ultimelor decenii, Rusia a vândut Venezuelei echipamente militare în valoare de mai multe sute de milioane de dolari.

Guvernul acestei țări, în faliment economic, denunță în mod regulat „proiecte” de atacuri militare din partea SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.