miercuri, 29 mai, 2024

Cele mai bune panouri fotovoltaice: ce înseamnă sa folosesti surse alternative de energie?

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, combustibilii fosili sunt din ce în ce mai puțini. Tranziția la energia verde schimbă modul în care producem și consumăm energie. Curată, disponibilă, inepuizabilă… energia solară are multe avantaje care o propulsează în prim-planul surselor alternative de energie. Iată un mic ghid pe acest subiect pentru a vă spune mai multe despre cum sa alegeți dintre cele mai bune panouri fotovoltaice.

Ce este energia solară?

Prin definiție, energia solară este energia a cărei materie primă este soarele. Este gratuită, inepuizabilă și, în plus, disponibilă în întreaga lume. Sinonimă cu ecologie, această sursă de energie este mai curată, adică nu emite niciun gaz cu efect de seră. Încă din timpurile străvechi, energia de la soare a fost folosită pentru a furniza căldură și cât mai multă lumină naturală în case. Simpla, tehnica ține cont de arhitectura, orientarea și materialele clădirii astfel incat aceasta sa fie incalzita si iluminata cu energie solara pasiva.

Energia solară fotovoltaică

Dacă energia solara termica este obtinuta din caldura soarelui, energia solara fotovoltaica se obține din energia radiatiei solare. Cu alte cuvinte, panourile fotovoltaice, instalate adesea pe acoperiș, colectează fotonii de la soare și îi transformă în energie electrică. Aceste panouri fotovoltaice sunt compuse dintr-o suprapunere de straturi de celule, dintre care unul este încărcat negativ, iar celălalt pozitiv. De îndată ce un foton trece prin aceste straturi, el produce o tensiune electrică. Rămâne doar să conectați un fir la borna negativă și un altul la borna pozitivă pentru a exploata energia electrică produsă. Practic, energia solară fotovoltaică funcționează ca o baterie.

Datorită dezvoltărilor tehnologice, energia solară are un viitor strălucit în față. Panourile solare pot reprezenta o investiție interesantă, mulți fiind încă reticenți în a le folosi din cauza aspectului lor inestetic și a dimensiunii lor. Prin urmare, în acest moment sunt studiate soluții inovatoare. Altele sunt deja comercializate pentru câteva companii. Printre cele mai promițătoare sunt plăcile solare, geamurile solare și cărămizile solare.

Cele mai bune panouri fotovoltaice: de ce sa le dați o șansă?

La instalarea panourilor solare fotovoltaice este foarte important sa selectezi cel mai potrivit material pentru casa ta dintre soluțiile oferite de producători, și pe cel care va asigura cele mai bune performanțe.Iată cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cel mai potrivit tip. de panou solar fotovoltaic.

Pe scurt: ce diferențiază un panou solar și un panou fotovoltaic

Un panou solar transformă energia solară în căldură. Se folosește pentru apa calda de zi cu zi si pentru anumite cazuri de încălzire în cadrul locuinței.

Un panou fotovoltaic transformă lumina soarelui în energie electrică. Este cea mai economică soluție pentru a vă satisface în mod durabil nevoile de energie electrică.

În ambele cazuri, este întotdeauna esențial să solicitați un studiu tehnic și economic. Există multe birouri de proiectare solară cu experiență în Franța. Oricare ar fi alegerea ta, ei te vor însoți în proiectele tale. Va fi necesar doar să comparați ofertele de instalare pentru a determina cele mai interesante servicii și prețuri.

Cum să-ți alegi panourile solare fotovoltaice?

Diferitele tipuri de panouri solare fotovoltaice oferite pe piața au intrebuintari diferite. Înainte de a începe lucrările de instalare a panourilor solare fotovoltaice, puteți solicita o ofertă. Instalatorii noștri parteneri vă vor putea sfătui cel mai bine. Dintre posibilele alegeri de panouri solare, dacă ai niveluri de lumină mai scăzute în casa ta, va fi mai bine să optezi pentru panouri monocristaline. Dacă, pe de altă parte, soarele de pe acoperișul tău este ideal, sunt posibile panouri policristaline. Mai mult, în cazul unui buget restrans si limitat, preferă de aceasta data panourile amorfe al căror cost este mai puțin ridicat.

Puterea indicativă a panourilor solare fotovoltaice: un criteriu de selecție important

Puterea de vârf a panourilor fotovoltaice face posibilă compararea diferitelor mărci sau tehnologii între ele, pe baze comune și standardizate. Dar aceste date orientative au fost realizate în condiții aproape perfecte de soare și temperatură, așa că cifrele furnizate nu trebuie luate la valoarea nominală. Simulatorul nostru de economii de energie vă va permite să obțineți o indicație interesantă care vă va facilita alegerea în ceea ce privește viitoarea dvs. instalare de panouri solare fotovoltaice, menite să vă economisească bani.

Cele mai bune panouri fotovoltaice: o garanție de performanță

În timp, eficiența panourilor solare fotovoltaice tinde să scadă treptat. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor oferă clienților garanții de performanță pe termen lung care asigură sustenabilitatea rentabilității investiției. Eficiența unui panou este în general garantată la 90% după 10 ani și la 80% după 20 de ani de utilizare. Aveți grijă să nu confundați această garanție cu durata de viață a panourilor, care este în medie de aproximativ 30 de ani.

Cum alegi un instalator pentru cele mai bune panouri fotovoltaice?

Este necesar să va asigurati în ceea ce privește competența și calificarea instalatorilor care vor fi chemați să intervină în locuința dumneavoastră. Cum sa faceți acest lucru? Cum sa va asigurati ca aveți cel mai bun specialist pentru cele mai bune panouri fotovoltaice? Rețineți că instalatorul trebuie să fi subscris la ceea ce se numește „garanție de zece ani” care se aplică în cazul unor probleme cu modulul fotovoltaic. Pe de altă parte, va trebui să beneficieze de o certificare care îi desemnează pe cei mai experimentați profesioniști.

Luați în considerare condițiile naturale actuale și viitoare cand alegeți cele mai bune panouri fotovoltaice

Umbra, oricât de mică sau efemeră, afectează performanța unui panou fotovoltaic. Prin urmare, este necesar să o eviți cu orice preț dacă ai posibilitatea. Asta înseamnă sa ții cont de vegetatia existenta din jurul casei tale, dar și să anticipezi vegetatia viitoare. Poate vegetatia din grădina vecinului tău să-ți umbrească instalația fotovoltaică în câțiva ani? Te înțelegi suficient de bine cu acest vecin încât să-i ceri să-i taie copacii sau ar trebui amplasate indicatoarele într-o zonă mai potrivită?

Concluzie: cele mai bune panouri fotovoltaice fiabile și ieftine

Panourile solare fotovoltaice sunt sisteme foarte fiabile, cu o garanție generoasa. De remarcat ca tehnologia (monocristalina sau policristalina) nu este foarte importantă și ca conteaza doar puterea de varf a instalatiei. Piața este în continua creștere, la fel ca și prețurile la energia electrică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img