marți, 30 aprilie, 2024

Cercetări ale poliţiştilor specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase – contrabandă calificată

Distribuie:

Publicat:

La data de 27 iunie, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au organizat o acţiune pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor, ocazie cu care, pe strada Ioniţă Sandu Sturza, din Bacău, au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Odobeşti, care avea asupra lui o armă neletală supusă autorizării, precum şi 51 de cartuşe, deţinute ilegal, pe care intenţiona să le comercializeze. Arma şi muniţia identificată au fost ridicate în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Ulterior, la data de 30 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziţie la locuinţa tânărului de 18 ani, unde au fost identificate documentele de provenienţă ale armei în cauză, respectiv o factură şi un bon pe care erau trecute datele unui tânăr de 21 ani, din comuna Sascut.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, respectiv contrabandă calificată.

*

7 persoane reţinute de poliţişti în urma unei încăierări

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie rurală Podu Turcului au reţinut 7 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 29 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au fost sesizaţi că, pe raza comunei Răchitoasa, a avut loc în încăierare între mai multe persoane.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că, în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau la un bar din comuna Răchitoasa, pe fondul unui conflict spontan, mai multe persoane s-au ameninţat şi lovit reciproc. Persoanele aflate la faţa locului au fost legitimate de către poliţişti, iar în urma cercetărilor, faţă de 7 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

*

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

La data de 29 iunie a.c., în municipiul Bacău şi pe drumurile judeţene arondate Poliţiei Municipiului Bacău, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere în vederea reducerii riscului rutier.

Astfel, poliţiştii care au participat la acţiune au verificat 296 de autovehicule, au legitimat 331 de persoane, iar în 106 situaţii s-a impus sancţionarea contravenţională cu avertismente şi amenzi în valoare de 47345 lei. Dintre acestea 94 au fost la regimul rutier şi 12 pentru încălcarea Legii nr. 55/2020. De asemenea, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

*

Depistat la volanul unu autoturism, fără drept de a conduce

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 08.00, în timp ce poliţiştii Biroului Rutier se aflau pe strada Balea Bârladului, din Bacău, au depistat în trafic un moped condus de un tânăr de 21 ani, din comuna Letea Veche.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, poliţiştii au constatat că mopedul în cauză este neînmatriculat şi are un număr de înmatriculare fals.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul neînmatriculat.

*

Mandate puse în aplicare de poliţişti

La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat un bărbat de 45 de ani, din oraşul Buhuşi, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Buhuşi, acesta fiind condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, hărţuire, ultraj judiciar şi ultraj. Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci, au depistat un bărbat de 49 ani, din comuna Gioseni, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bacău, acesta fiind condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentative de omor. Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img