Cercetătorii explică: De ce e posibil să mori în jurul vârstei de 80 de ani

0
36

De ce mor oamenii în jurul anilor 80? Oamenii de știință au rezolvat, în sfârșit, acest mister.

După pandemia de COVID-19, speranța de viață a scăzut din cauza unui număr mare de decese. Îmbătrânirea, fiind un proces complicat, este influențată de deteriorarea moleculară a țesuturilor și celulelor.

De ce mor oamenii în jurul anilor 80? Oamenii de știință au rezolvat, în sfârșit acest mister
Retoric vorbind, cine nu vrea să trăiască o viață lungă, sănătoasă, fără boli! Conceptul de a trăi o viață lungă nu este nou. Cu toate acestea, vedem că foarte puțini oameni trăiesc până la 100 de ani și mai mult, mai ales în zonele non-albastre.

În aceste zone, majoritatea oamenilor mor în jurul vârstei de 80 de ani, iar experții au decodificat acum secretul. Anterior, experții au stabilit că cheia longevității a fost dimensiunea: animalele mai mici ard mai multă energie mai repede decât omologii lor mai mari.

Aceasta înseamnă că schimbarea celulelor lor a fost mai rapidă, ceea ce este legat de o scădere rapidă. Potrivit unei noi cercetări de la Institutul Wellcome Sanger din Cambridge, viteza daunelor genetice ar putea fi cheia supraviețuirii.

Cum definește mărimea longevitatea?

Potrivit experților, animalele cu viață lungă își pot încetini cu succes rata mutațiilor ADN, indiferent de vârstă. Acesta ar putea fi motivul pentru care un șobolan poate supraviețui unei girafe – șobolanii- cârtiță golași trec prin 93 de mutații pe an, spre deosebire de 99 la girafe.

Șoarecii, pe de altă parte, experimentează 796 de mutații pe an, ceea ce ar putea explica o viață medie de 3,7 ani. Modificările genetice apar în mod natural în celule.

În cadrul studiului, experții au descoperit că durata de viață a fost invers proporțională cu rata mutațiilor somatice – o variabilă care joacă un rol important în îmbătrânire. Experții au stabilit că, cu cât durata de viață a unui mamifer este mai lungă, cu atât este mai mică rata cu care apar mutațiile.

Se crede că acest lucru deschide porțile către o mai bună înțelegere a procesului de îmbătrânire la om. După pandemia de COVID-19, speranța de viață a scăzut din cauza unui număr mare de decese.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.