marți, 26 septembrie, 2023

Cine este cel mai bogat roman

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Ion Tiriac, cu o avere de 1,2 – 1,3 miliarde de euro, se afla pe primul loc in „Top 300 Cei mai bogati romani“, editia din 2014, realizat de revista Capital. El a mai ocupat aceasta pozitie si in urma cu patru ani. In 2013, omul de afaceri se pozitiona pe locul 3, cu o avere de 800-850 milioane de euro.

Pe pozitia a doua in acest an se afla Ioan Niculae (1-1,1 miliarde euro), proprietarul grupului InterAgro. Anul trecut era cel mai bogat roman, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Fratii Dragos si Adrian Paval, care detin reteaua Dedeman, au o avere de 650 milioane de euro, ceea ce i-a propulsat pe a treia treapta a clasamentului actual. Ei au urcat doua pozitii in top fata de anul trecut, iar averea le-a crescut de la 500-520 milioane de euro.

Dupa o lunga criza in care averea cumulata a celor 300 de milionari scadea de la an la an, in 2014 aceasta a crescut cu peste 4% fata de editia anterioara a clasamentului. Astfel, averea totala in acest an a ajuns la 22,47 miliarde de euro, cu aproape un miliard de euro mai mult fata de anul 2013.

Cele mai importante domenii care au avut o contributie majora la cresterea averilor multora dintre milionari au fost agricultura si industria. Sanatatea si o parte a sectorului imobiliar au dat un impuls afacerilor, in timp ce in energie — vedeta anilor trecuti — milionarii au pus pe stop majoritatea proiectelor.

stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img