duminică, 26 mai, 2024

Cine suferă și cine se bucură după blocarea petrolului rusesc/ Cât de eficient e totuși embargoul impus Rusiei (Analiză Washington Post)

Distribuie:

Publicat:

Șocul invaziei Ucrainei de către Rusia a răsturnat politica din întreaga lume și a pus o întrebare cheie: ar trebui să evite restul lumii petrolul rusesc pentru a nu susține cu bani regimul lui Putin?, se întreabă cotidianul american Washington Post. Administrația Biden a decis să interzică importul de petrol și gaze naturale din Rusia, extinzând sancțiunile economice ample deja în vigoare.

Uniunea Europeană, care se bazează mult mai mult pe importurile de petrol rusesc, nu a luat încă măsuri, deși a promis că va reduce utilizarea gazului rusesc cu două treimi, în acest an.

Rusia, cel mai mare exportator de petrol din lume

Rusia este cel mai mare exportator de petrol din lume. Mulți parlamentari din ambele tabere din Statele Unite susțin că este posibil să se impună o interdicție asupra petrolului rusesc fără a afecta economia SUA. Dar se vor acumula stocuri pe piața globală? Analiștii de petrol spun că amploarea exporturilor de petrol ale Rusiei le face dificil, dacă nu imposibil, de compensat, generând prețuri ridicate și o încetinire economică.

Washington Post face o analiză a fluxului de petrol rusesc şi constată că Rusia este al treilea cel mai mare producător de petrol din lume. Producția sa ajunge la 11,3 milioane de barili pe zi.

Rusia consumă aproximativ 3,45 milioane de barili pe zi, în timp ce exportă peste 7 milioane de barili de țiței și alte produse petroliere pe zi, expediate în principal prin conducte, dar și cu cisterne.

Continuarea pe stiripesruse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img