sâmbătă, 18 mai, 2024

Coada calului, remediul natural pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Coada calului este o plantă populară în rândul remediilor naturale încă din vremea imperiului greco-roman. Se spune că are multiple proprietăţi medicinale şi este cel mai des folosită pentru îmbunătăţirea pielii, părului şi sănătăţii oaselor.

 

Această plantă conţine numeroşi compuşi benefici care conferă multiple efecte pentru sănătate. Printre aceştia se numără şi antioxidanţii, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Coada calului este de cele mai multe ori consumată sub formă de ceai, dar se regăseşte şi sub dormă de tinctură şi capsule.

Coada calului: potenţiale beneficii

De mii de ani, coada calului a fost folosită ca remediu natural, iar studiile sprijină potenţialele sale beneficii.

Sprijină sănătatea oaselor. Cercetările sugerează că planta coada calului ajută la vindecarea oaselor. Mai exact, datorită compuşilor săi, ajută la îmbunătăţirea formării, densităţii şi consistenţei oaselor şi ţesuturilor prin îmbunătăţirea producţiei de colagen şi absorbţiei de calciu.

 

Este un diuretic natural. Diureticele sunt substanţe care cresc cantitatea de urină din organism. Coada calului are un efect diuretic şi este unul dintre cele mai cunoscute. 

 

Ajută la vindecarea rănilor şi sănătatea unghiilor. În urma unui studiu de 10 zile la care au luat parte 108 femei după naştere, s-a demonstrat că aplicând un conţinut de 3% de extract de coada calului ajută la vindecarea rănilor şi ameliorarea durerilor, după o naştere prin cezariană, de exemplu.

 

Creşterea părului. Cercetările sugerează că planta coada calului este ideală pentru păr, iar ata datorită conţinutului de antioxidanţi. În primul rând, antioxidanţii reduc micro-inflamaţiile şi îmbătrânirea fibrelor firului de păr cauzate de radicalii liberi.

 

Antiinflmator. Studiile sugerează că extractul de coada calului poate inhiba limfocitele, principalul tip de celule implicate în bolile imune inflamatorii.

 

Proprietăţi antimicrobiene. Uleiul esenţial de coada calului pare să aibă potenţialul de a lupta împotriva bacteriilor şi fungilor, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Aspergillus niger şi Candida albicans.

SURSA: CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img