sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cod portocaliu de INUNDATII, pana pe 20 aprilie! Care vor fi zonele afectate

Distribuie:

Publicat:

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare Cod portocaliu de inundatii, valabila pe Dunare – sector aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (SHEN) Portile de Fier, pana pe 20 aprilie.

Conform prognozei de specialitate, pana luni, 16 aprilie, ora 16:00, Codul portocaliu va fi in vigoare pe Dunare, sectorul aval Calafat – amonte Giurgiu (judetele: Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu), iar pana pe 20 aprilie, la ora 16:00, pe sectorul Cernavoda – Braila si in Delta Dunarii (judetele: Constanta, Braila, Ialomita, Tulcea si Galati).

INHGA precizeaza ca sectorul Dunarii – aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire.

Pe de alta parte, hidrologii au emis o atentionare Cod galben de cresteri ale nivelurilor si debitelor cu depasirea Cotelor de aparare, ce vizeaza pana duminica, 15 aprilie, ora 16:00, fluviul Dunarea pe sectorul aval de S.H.E.N.

Portile de Fier – Calafat (judetele Mehedinti si Dolj), respectiv pana pe 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Calafat (judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea).

Avertizarile au fost transmise catre: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala „Apele Romane”. Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A.. Si Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img