sâmbătă, 27 aprilie, 2024

COD PORTOCALIU de ninsori si viscol pentru sapte judete. Ploi si vant puternic in jumatate de tara

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari cod galben de ploi si vant puternic si o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, codul portocaliu urmand sa intre in vigoare luni seara, la ora 20.00.

COD GALBEN, valabil de la 27 noiembrie, ora 16 – 28 noiembrie, ora 16;

Fenomene vizate: ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului;
Zone afectate: Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei.

In intervalul mentionat in Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp. Local in judetele Vrancea, Buzau, Braila Ialomita, Calarasi si Ilfov vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.
Nota: Cantitati de apa de 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia. 

COD GALBEN, valabil intre 27 noiembrie, ora 16 – 28 noiembrie, ora 18;
Fenomene vizate: ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada, intensificari ale vantului la munte;
Zone afectate: Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.

In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55…70 km/h.
Indeosebi in noaptea de luni spre marti (27/28 noiembrie) si in prima parte a zilei de marti (28 noiembrie) precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.

 

COD PORTOCALIU, valabil intre 27 noiembrie, ora 20 – 28 noiembrie, ora 16;
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului;
Zone afectate: zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

In intervalul mentionat, in zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges, va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img