Cod portocaliu in judetul Vaslui din aceasta după-amiaza

0
44

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT și consultă ghidurile special create pentru a afla cum te poți proteja  în  diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

FURTUNĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna 

INUNDAȚII : https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/

Atenționare de fenomene meteorologice COD GALBEN:

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, disconfort termic ridicat. 

Interval de valabilitate: 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

 

Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Atenționare de fenomene meteorologice  COD PORTOCALIU:

 

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, ploi abundente

 

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 14:00 – 02 iulie, ora 06:00

 

Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/m

 

#dsu #igsu #urgente #situatiideurgenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.