sâmbătă, 25 mai, 2024

Comisia Europeană a publicat documentele: Aproape 3,5 miliarde de euro restructurarea Complexului Energetic Oltenia

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeană a publicat Decizia care detaliază măsurile aprobate în cadrul Ajutorului de stat de restructurare în favoarea CE Oltenia şi a Planului de Restructurare aferent, decizie care a fost anunţată oficial pe 26 ianuarie 2022. Costurile totale de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se ridică la 3,94 de miliarde de euro.

”Comisia Europeană a publicat Decizia care detaliază măsurile aprobate în cadrul Ajutorului de stat de restructurare în favoarea CE Oltenia şi a Planului de Restructurare aferent, Decizie care a fost anunţată oficial pe 26 ianuarie 2022. Planul de restructurare a CE Oltenia este bazat pe doi piloni principali: construirea de noi capacităţi bazate pe energie solară şi gaze şi reducerea capacităţilor existente pe bază de lignit. Planul a fost aprobat de Guvernul României şi de Comisia Europeană şi trebuie implementat ca măsură necesară de retehnologizare şi menţinere în activitate a CE Oltenia, în condiţiile în care compania reprezintă o componentă esenţială a Sistemului Energetic Naţional”, anunţă compania.

Costurile totale de restructurare se ridică la 3,94 de miliarde de euro. Din această sumă, aproximativ 2,7 miliarde de euro sunt fonduri de la stat care includ şi un grant de aproximativ 896 de milioane de euro din Fondul de Modernizare, destinat noilor investiţii. Contribuţia proprie a CE Oltenia va fi de 1,27 miliarde de euro, având ca sursă veniturile din vânzările de energie electrică şi parteneriatele şi creditele atrase de CE Oltenia.

Măsurile incluse în Decizie au vizat respectarea criteriilor care stau la baza acordării ajutorului de stat de care compania beneficiază deja şi va beneficia până la finalul perioadei de restructurare, adică finalul anului 2026.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img