marți, 21 mai, 2024

Comisia Europeană taxează din nou Ungaria! Budapesta reacționează dur: ‘Este inacceptabil!’

Distribuie:

Publicat:

Guvernul de la Budapesta a criticat joi ca „inacceptabilă” decizia Comisiei Europene de a tăia accesul unor universităţi ungare la programul de burse Erasmus, afirmând că Ungaria a realizat modificările cerute de UE, transmit Reuters şi MTI, relatează Agerpres.

Comisia Europeană a anunţat în decembrie că va suspenda acordarea a 22 miliarde de euro din fonduri de coeziune pentru Ungaria până când Budapesta va îndeplini toate condiţiile legate de independenţa justiţiei, libertăţi academice, drepturi LGBT şi sistemul de azil.

Într-o conferinţă de presă, Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a spus că decizia Comisiei, care afectează instituţii conduse de aşa-numite 'fundaţii publice', este nejustificată, dat fiind că Ungaria a îndeplinit modificările cerute de Bruxelles.

'Ceea ce se întâmplă cu privire la Erasmus, din partea Comisiei împotriva Ungariei, este inacceptabil', a spus Gulyas.

Comisia a afirmat că Ungaria nu şi-a modificat practica de a numi politicieni apropiaţi guvernului în consiliile a 21 de instituţii de învăţământ superior.

Guvernul speră că 'aceasta este doar o neînţelegere şi că problema poate fi rezolvată rapid', a adăugat Gulyas, precizând că ministrul pentru fonduri europene, Tibor Navracsics, va avea discuţii cu Comisia săptămâna viitoare.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img