duminică, 26 mai, 2024

Concedieri in randul gardienilor din Turnul Londrei din cauza pandemiei Covid-19

Distribuie:

Publicat:

Faimoşii 'beefeaters' (gardienii de la Turnul Londrei) riscă să sufere o diminuare a efectivelor din cauza pandemiei de coronavirus, organismul care se ocupă de întreţinerea palatelor regale, Historic Royal Palaces – HRP, anunţând luni că va renunţa la unele posturi, informează AFP, potrivit Agerpres.

HRP a informat că "nu are de ales" şi că va trebui să facă economii, din cauza efectelor devastatoare ale pandemiei asupra numărului de vizitatori şi a finanţelor sale.

Printre angajaţi Historic Royal Palaces se numără faimoşii 'beefeaters' de la Turnul Londrei dar şi colegii lor, gardienii de la Palatul Kensinghton, reşedinţa lui Henry VIII, amplasată mai sus pe malurile Tamisei.

Pentru faimoşii 'beefeaters', HRP a pus la punct un plan de plecări voluntare, încă de luna trecută, dar organizaţia riscă să fie nevoită să recurgă la concedieri forţate. Este pentru prim dată când 'beefeaters' se vor confrunta cu concedieri.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

"Am luat toate măsurile posibile pentru a ne proteja finanţelor, dar trebuie să facem mai mult pentru a putea supravieţui pe termen lung. Pur şi simplu nu avem altă alegere decât să ne reducem costurile cu personalul", a spus directorul general de la HRP, John Barnes, care a refuzat însă să precizeze câţi dintre cei 37 de 'beefeaters' îşi vor pierde locul de muncă.

Asociaţia HRP se autofinanţează în întregime şi 80% din veniturile sale de anul trecut au provenit de la vizitatorii Turnului Londrei. În contextul pandemiei de coronavirus, veniturile HRP au scăzut cu 87%, ceea ce a diminuat veniturile HRP cu 98 milioane de lire sterline (108 milioane de euro).

Gardienii 'beefeaters' sunt în serviciul coroanei începând din secolul al XV-lea, numele lor provenind de la raţia de carne de vită pe care o primeau în fiecare zi. Renumiţi pentru uniforma lor roşie, 'beefeaters' păzesc bijuteriile coroanei şi servesc drept ghizi pentru cei care vizitează Turnul Londrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img