sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Concedieri masive la Ericsson: aproape 10.000 de angajați sunt pe făraș / sunt vizați peste 100.000 de oameni din întreaga lume

Distribuie:

Publicat:

Compania suedeză producătoare de echipamente de telecomunicaţii Ericsson va concedia 8.500 de lucrători, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, a confirmat vineri compania pentru CNBC, informează News.ro.. Reuters a relatat mai devreme despre disponibilizări, care vor afecta aproximativ 8% din personalul companiei, de 105.529 din întreaga lume. Compania are aproximativ 11.994 de angajaţi în America de Nord, potrivit site-ului său.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a spus că reducerile fac parte dintr-o ”accelerare a eforturilor de reducere structurală a costurilor”, aşa cum a anunţat în timpul Zilei Pieţelor de Capital a companiei, din 15 decembrie. Purtătorul de cuvânt a spus că majoritatea disponibilizărilor vor intra în vigoare în prima jumătate a anului 2023, dar ar putea, de asemenea, să se extindă până în 2024. ”Modul în care va fi gestionată reducerea numărului de angajaţi va diferi în funcţie de practica locală a ţării. Scopul nostru este să gestionăm procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală a muncii. Orice impact asupra angajaţilor va fi mai întâi comunicat acestora”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Reducerea costurilor

Copntinaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img