duminică, 19 mai, 2024

Condimentul care poate avea legătura cu insomnia ta: Cum îți strică somnul

Distribuie:

Publicat:

Consumul prea mare din acest condiment comun poate fi de vină pentru problemele cu somnul. Ce se întâmplă când nu ne odihnim suficient.

Cu toate suplimentele sugerate, sfaturile și nesfârșitele „tipsuri” de verificat, obținerea unui somn mai bun poate fi adesea copleșitoare. Dar, un studiu din 2021, prezentat la a șaptesprezecea Conferință Internațională despre Endotelină, poate ajuta la explicarea vinovatului din spatele problemelor noastre de somn: sarea.

Rezultatele studiului au arătat că mari cantități de sodiu au perturbat ritmurile circadiene ale șoarecilor. Echipa din spatele studiului a hrănit un grup de șoareci cu o dietă mai bogată în sodiu decât grupul de control pentru a studia efectele asupra somnului.

Consumul prea mare din acest condiment comun poate fi de vină pentru problemele cu somnul

Corpul nostru trece printr-un proces zilnic numit ritmul circadian sau ciclul somn-veghe. Acest ciclu de 24 de ore este în esență ceasul intern al corpului nostru, care ne spune când să ne culcăm și când să ne trezim.

Studiul a constatat că grupul de șoareci cu dieta bogată în sodiu nu și-a urmat ritmul circadian normal. În schimb, acești șoareci au avut o activitate cerebrală mai mare noaptea. Deși studiile de laborator efectuate pe șoareci nu se traduc întotdeauna la oameni, ele sunt adesea folosite pentru că servesc drept modele genetice grozave pentru oameni.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img