duminică, 5 mai, 2024

Conservatorii lui Merkel si social-democratii lui Schulz, de acord sa inceapa negocieri pentru formarea unei coaliti

Distribuie:

Publicat:

Blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Crestin-Democrata/Uniunea Crestin-Sociala) al cancelarului german Angela Merkel si Partidul Social Democrat (SPD) al lui Martin Schulz au cazut de acord joi, la o intalnire cu presedintele Frank-Walter Steinmeier, sa inceapa discutii exploratorii privind formarea unei noi mari coalitii, a relatat vineri cotidianul german Bild, citat de Reuters.

Cotidianul german a informat ca participantii — Merkel, aliatul ei bavarez, Horst Seehofer, si Schulz — au discutat mai multe optiuni de formare a guvernului — de la formarea unei mari coalitii, alcatuirea unui guvern minoritar sub conducerea lui Merkel si pana la organizarea de noi alegeri. Insa in cele din urma au cazut de acord sa inceapa negocieri pentru o reeditare a "marii coalitii" conservatoare.

Blocul conservator a guvernat impreuna cu SPD intr-o 'mare coalitie' incepand din 2013, insa dupa alegerile din septembrie acest an social-democratii, care au inregistrat cel mai slab scor electoral din perioada postbelica, au anuntat ca trec in opozitie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img