Contradicție după un atac al rușilor la Odesa: Ucraina susține că au fost lovite clădiri private, iar Rusia spune că a fost vizate clădiri militare

0
46

Un tir de rachete a lovit luni, 11 iulie, regiunea Odesa. Au fost înregistrate dstrugeri semnificative în satul stațiune și în depozitul portului Belgorod-Nistru, transmite serviciul de presă al Procuraturii Regionale din Odesa., citat de Unian.net.

Ucraina acuză soldații ruși că au provocat din nou atacuri cu rachete asupra populației civile din regiunea Odesa. În special, rușiiau bombardat satul stațiune din districtul Belgorod-Dnestrovsky.

"Din cauza atacurilor cu rachete, o clădire rezidențială și un depozit aparținând întreprinderii de stat Belgorod-Dnestrovsky Commercial Sea Port au primit distrugeri semnificative", se arată în raport.

De asemenea, pe o rază de 1 kilometru de la locurile de explozie din casele învecinate și clădirile, pereții, acoperișurile și ferestrele sparte au fost avariate. Cel puțin 5 case particulare au fost avariate, transmite procuratura.

Potrivit datelor preliminare, nu există morți și răniți. Sunt identificate persoane care au suferit pagube materiale.

Procurorii interoghează victimele, martorii și martorii oculari. Epave din mecanismul rachetelor au fost găsite la fața locului și au fost confiscate.  "Trebuie remarcat faptul că nu există facilități militare în acest teritoriu", a precizat parchetul.

Au fost inițiate proceduri penale în legătură cu încălcarea legilor sau obiceiurilor de război (articolul 438 partea 1 din Codul penal al Ucrainei).

COntinuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.