luni, 29 aprilie, 2024

Coreea de Sud se pregateste de RAZBOI impotriva Phenianului: “Vom inmormanta inamicul in mare”

Distribuie:

Publicat:

Marina militara a Coreei de Sud a inceput marti exercitii navale cu munitie reala, pentru a descuraja orice provocare maritima din partea Coreei de Nord, relateaza agentiile internationale de presa.

“Antrenamentul are de aceasta data obiectivul de a imbunatati reactia imediata a militarilor nostri la o provocare navala din partea inamicului. Daca inamicul ne provoaca oriunde, la suprafata sau sub apa, vom raspunde imediat la lovituri si il vom inmormanta in mare”, a declarat capitanul Choi Young-chan, comandantul Grupului 13 al fortelor navale sud-coreene, citat de Yonhap, conform Agerpres.

Printre navele implicate in exercitiu s-au aflat fregata Gangwonm, de 2500 de tone, o nava de patrulare de 1000 de tone, nave de 400 de tone echipate cu rachete si vase rapide de 130 de tone, a precizat marina militara.

Manevrele sud-coreene au loc la doua zile dupa ce Coreea de Nord a testat o bomba cu hidrogen. Marina sud-coreeana intentioneaza sa desfasoare incepand de miercuri un alt exercitiu, cu patru grupuri navale, in partea de sud a apelor teritoriale. Vor participa si aeronave de supraveghere si multi-rol. Joi si vineri, Coreea de Sud si Statele Unite vor efectua antrenamente comune de lupta impotriva submarinelor, in Marea Japoniei.

Amiralul american Scott Swift, comandantul flotei din Pacific a Statelor Unite, a declarat marti, la un simpozion international la Seul, ca Washingtonul va continua sa suplimenteze puternic apararea in peninsula coreeana, cu portavioane, grupuri expeditionare, nave AEGIS, cu cele mai capabile submarine din lume si aeronave avansate. El a adaugat ca flota aflata sub comanda sa desfasoara si operatiuni integrate alaturi de marina militara sud-coreeana si de fortele navale ale Japoniei, pentru apararea impotriva rachetelor balistice si a submarinelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img