Coronavirus: In Rusia, ambulantele fac cozi la intrarea in spitale

0
68

Rusia, rapusa de coronavirus. Un „aflux mare” de pacienți cu coronavirus a început să pună eforturi asupra spitalelor din Moscova, deoarece numărul morților din Rusia a crescut mult in ultimele zile.

Moscova și multe alte regiuni au fost blocate aproape două săptămâni pentru a stopa contagiunea, dar spitalele din Capitală sunt încă împinse până la limita lor, a transmis Kremlinul.

Sâmbătă, zeci de ambulanțe au făcut coadă în afara unui spital care tratează cazuri de coronavirus în regiunea aflata imediat în afara Moscovei, așteptând să lase pacienți, noteaza The Guardian.

Un șofer de ambulanță a spus că a așteptat 15 ore în afara spitalului pentru a interna un pacient suspectat de virus.

„Situația atât la Moscova, cât și la Sankt Petersburg, dar mai ales la Moscova, este destul de tensionată, deoarece numărul bolnavilor este în creștere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, într-un interviu la televiziunea de stat, au raportat agențiile de știri.

„Există un flux uriaș de pacienți. Vedem spitale din Moscova care lucrează extrem de intens, în mod eroic, de urgență.”

Rusia, rapusa de coronavirus

Centrul de reacție la criză coronavirus din Rusia a declarat că spitalele iau toate măsurile posibile pentru a asigura internarea rapidă și că cazurile de ambulanțe care au nevoie să aștepte ore pentru a renunța la pacienți nu au fost o problemă sistemică.

Rusia a raportat 13.584 de cazuri de virus, iar autoritățile au declarat sâmbătă că 12 noi morți legati de coronavirus în ultima zi au împins numărul de decese la 106.

Peskov a adăugat că va deveni mai clar doar în următoarele săptămâni dacă țara se apropie de cel mai rău punct.

Serghei Sobyanin, primarul Moscovei, a declarat vineri că orașul este departe de a atinge apogeul focarului, spunând că mai este doar un pas.

Sâmbătă, el a spus că Moscova va introduce autorizații digitale săptămâna viitoare pentru a controla mișcările în jurul orașului pentru a ajuta la aplicarea blocajului, noteaza theguardian.com.

Rusia, rapusa de coronavirus

El a spus că locuitorii vor trebui să solicite permisele, care vor conține un cod care identifică titularul, pentru a călători folosind motociclete, scutere, mașini, servicii de taxi sau vasta rețea de transport public a orașului.

Sobyanin a adăugat că rezidenții trebuie obligatoriu să prezinte documentele de identificare și permisul lor digital agenților de ordine care patrulează orașul.

„Din păcate, aceasta este o necesitate”, a scris Sobyanin pe site-ul său. „Este necesar să protejăm viața și sănătatea multor moscoveni, pentru a depăși această calamitate și pentru a reveni la viața normală.”

O prezență mai puternică a poliției a fost vizibilă pe străzile Moscovei. Poliția rutieră a pus puncte de control pe arterele majore de la marginea orașului, dar nu efectueaza în mod sistematic verificări.

În fazele incipiente ale pandemiei, Rusia a înregistrat mai puține cazuri de coronavirus decât multe țări din vestul Europei, dar numărul său a început să crească brusc în această lună.

Până la sfârșitul lunii martie, oficialii spuneau că situația era sub control și că nu există nicio epidemie în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.