sâmbătă, 25 mai, 2024

COVID-19 – Lituania a depasit 100.000 de cazuri

Distribuie:

Publicat:

 

Lituania a înregistrat peste 100.000 de infecţii cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, au informat joi autorităţile, avertizând totodată despre presiunea pusă de actuala criză pe sistemul de sănătate, informează DPA potrivit Agerpres

Autoritatea sanitară lituaniană a informat joi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.159 de cazuri noi, care duc numărul total de infectări la 103.028.
De asemenea, numărul deceselor asociate noului coronavirus a crescut cu 30 până la 933.

Lituania, cu o populaţie de aproape 3 milioane de locuitori, are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Guvernul de la Vilnius a impus miercuri restricţii vizând viaţa socială şi afacerile, menite să dureze până pe cel puţin 31 ianuarie.

Premierul Ingrida Simonyte a declarat joi că guvernul îşi rezervă dreptul de a înăspri măsurile privind libertatea de circulaţie dacă oamenii nu respectă restricţiile actuale, potrivit agenţiei de presă BNS.

Ministrul Sănătăţii, Arunas Dulkys, a cerut miercuri populaţiei să respecte măsurile de protecţie, avertizând că sistemul de sănătate se poate prăbuşi în câteva săptămâni din cauza presiunii crescânde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img