duminică, 28 aprilie, 2024

Creşterea economică a SUA în trimestrul patru din 2022

Distribuie:

Publicat:

SUA, prima economie mondială, a menţinut un ritm solid de creştere în trimestrul patru din 2022, în pofida majorării dobânzilor şi a inflaţiei ridicate, transmit AP şi Reuters.

Conform celei de-a doua estimări publicate joi de Departamentul american al Comerţului, în ultimele trei luni din 2022, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat o creştere anuală de 2,7%, după un avans de 3,2% în trimestrul trei din 2022. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o expansiune de 2,9% în perioada octombrie-decembrie 2022, informează Agerpres.

Creşterea robustă din semestrul doi din 2022 a şters declinul de 1,1% din primele şase luni ale anului. Deşi activitatea a încetinit în ultimele două luni din 2022, economia pare că se redresează la începutul acestui an.

Vânzările cu amănuntul au crescut în ianuarie, iar producţia fabricilor s-a redresat, precum şi activitatea în sectorul serviciilor. Declinul pieţei imobiliare pare să se apropie de final, dar inflaţia lunară a accelerat luna trecută.

Separat, datele publicate de Departamentul Muncii au arătat că numărul americanilor care săptămâna trecută au depus cereri iniţiale pentru alocaţii de şomaj a fost mai mic decât se preconiza, ceea ce înseamnă că piaţa muncii este în continuare una solidă.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img