marți, 28 mai, 2024

Cresc prețurile biletelor de avion. Un șef al industriei aeriene a făcut anunțul

Distribuie:

Publicat:

Cresc prețurile biletelor de avion. Anunțul a fost făcut de un șef al industriei aeriene. Potrivit spuselor acestuia, o călătorie cu avionul va fi "fără îndoială", mult mai costisitoare, pe măsură ce prețurile combustibilului vor crește.

În ultima perioadă, prețul petrolului a crescut semnificativ, pe măsură ce viața și-a reluat cursul normal după pandemia de Covid. O altă cauză a prețurilor crescute este și războiul din Ucraina.

Cresc prețurile biletelor de avion

Aceste costuri vor fi transferate asupra consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh, potrivit stiridiaspora.ro.

Fostul șef al comaniei aeriene a mai sublinita și faptul că aeroportul Heathrow "ar fi trebuit să se pregătească mai bine" pentru a evita recentele perturbări. Walsh ar mai fi spus și că turiștii ar trebui să fie pregătiți pentru creșterea costului zborurilor.

"Zborul va fi mai scump pentru consumatori, fără îndoială", a spus el, adăugând că "prețul ridicat al petrolului" se va "reflecta în prețuri mai mari ale biletelor"., ar fi declarat el.

Aeroportul Heathrow a răspuns comentariilor lui Walsh

"Aviația se află sub o presiune considerabilă pe măsură ce cererea crește – la Heathrow ne-am confruntat cu 40 de ani de creștere în doar patru luni – și avem nevoie de colaborare și de investiții în servicii pentru a proteja pasagerii, nu de comentarii neinformate din partea unor șefi de companii aeriene pensionați care caută să-și justifice propriile bonusuri", a declarat un purtător de cuvânt al Heathrow, potrivit stiridiaspora.ro

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că Heathrow a cerut companiilor aeriene "să limiteze cererea în funcție de capacitate, iar acest lucru a permis ca marea majoritate a călătorilor să plece fără probleme în ultimele luni".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img