sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Crin Antonescu, fost presedinte al PNL, spera ca toti responsabilii politici vor reusi o normalizare a situatiei „in sens democratic”, in cazul pozitiilor inregistrate la nivelul SRI dupa declaratiile lui Sebastian Ghita.

„Nu sunt nici analist, nici specialist in Servicii sau in alte lucruri. Sunt la o distanta considerabila de aceste lucruri astazi. Cred ca tot raul e spre bine, ca sa fiu sincer. Adica, anumite bube, cand coc, trebuie sparte si am speranta – destul de firava, sa fiu sincer -, dar am o speranta ca, totusi, pana la urma responsabilii politici din aceasta tara, toti, vor reusi sa normalizeze cat de cat situatia in sensul democratic”, a declarat Crin Antonescu, joi, la Romania TV, intrebat cum vede ce se intampla in acest moment cu Serviciul Roman de Informatii (SRI) dupa dezvaluirile fostului deputat Sebastian Ghita.

Fostul lider liberal a precizat, intrebat despre afirmatiile sale despre necesitatea neimplicarii serviciilor secrete in politica, afisate in perioada cand conducea PNL, ca reprezinta „un principiu care trebuie, intotdeauna, repetat si respectat”.

„Eu am spus ca asupra mea, in mod direct, s-au intamplat aceste lucruri. Nu am spus ca nu m-au deranjat, nu am spus ca nu am simtit, in anumite imprejurari, o mana nevazuta care asaza obstacole in calea a ceea ce doream eu sau partidul meu sau cei pe care, intr-un fel sau altul, electoratul ne-a mandatat sa facem. E o istorie foarte lunga si ar trebui, poate, sa scriem carti despre asta, dar la asta ma refeream”, a spus Antonescu.

In acelasi context, el a precizat ca retragerea sa din prim-planul PNL si din batalia electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014 nu s-a datorat faptului ca i se pregatea un dosar de catre SRI.

„Eu nu am plecat de pe campul de lupta din cauza SRI sau a vreunui Serviciu, ci din cauza tradarii unor aliati si, uneori, a unor colegi foarte apropiati. Nu am avut niciun fel de informatie in legatura cu ce spune astazi domnul Ghita”, a adaugat Crin Antonescu.

Acesta a tinut sa mentioneze ca el nu a stiut nimic despre situatii de genul celor pe care le invoca Sebastian Ghita

„Eu nu am stiut nimic despre aceste relatii care astazi ies la iveala si despre aceste imprejurari in care s-au luat decizii foarte importante, vorbesc de dezvaluirile domnului Ghita”, a mai declarat fostul presedinte al PNL.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite