marți, 28 mai, 2024

Cristian Păun trage linie la inflația din 2022: Probabil că încheiem anul cu un 17% şi ceva, adică cu două puncte procentuale faţă de cât estima BNR

Distribuie:

Publicat:

Profesorul universitar Cristian Păun a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că nu crede că vom reuşi să scădem la o inflaţie sub două cifre anul acesta, şi că probabil vom încheia anul 2022 cu un 17% şi ceva, adică cu două puncte procentuale faţă de cât estima BNR.

Profesorul Cristian Păun a afirmat despre o inflaţie de 10 procente, că din punctul lui de vedere această poveste nu mai este valabilă, şi era valabilă în momentul în care Banca Naţională venise cu o prognoză, undeva la 15% începutul anului 2023, adică sfârşitul anului 2022.

”Aşteptăm datele pe decembrie dar deja noiembrie ne dă peste cap toate aceste calcule. În noiembrie aveam 16,7 % şi luna decembrie va mai adăuga puţin peste această cifră, deci probabil că încheiem anul 2022 cu un 17%, 17 şi ceva la sută, adică cu două puncte procentuale faţă de cât estima BNR”, a precizat Cristian Păun.

Profesorul universitar de la ASE a arătat că guvernul s-a bazat pe banda de jos a acestei variaţii, iar ”cea mai optimistă predicţie era începând cu 15%”.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img