marți, 30 aprilie, 2024

Criza de vaccin antirabic in judet

Distribuie:

Publicat:

In judetul Vaslui, cainii maidanezi sunt la fiecare colt si in fiecare cartier, motiv pentru care saptamanal zeci de persoane ajung la spital muscate de ei.

Medicii, depasiti de situatia lipsei vaccinului antirabic, ii trimit pe pacienti sa-l cumpere de la farmacie. Chiar si asa acestia intampina probleme deoarece serul vine numai pe comanda.

Daca la Barlad se mai gasesc cu putin peste 30 de doze de vaccin, la Spitalul de Urgenta Vaslui si la Spitalul Municipal Husi, s-au epuizat de cateva zile.

Toate cazurile din judetul Vaslui, pana mai ieri erau trimise la spitalele din Iasi pentru vaccinare, insa si acolo s-au terminat dozele.

Timpul de vaccinare a unei persoane muscate de caine este de maximum 24 de ore. Persoanele aflate in aceasta situatie  beneficiaza doar de igienizarea plagilor si mai apoi sunt puse pe o lista de asteptare,pana la aparitia vaccinului.

Desi serul se afla in depozitele furnizorilor, acestia nu pot aproviziona spitalele pana cand Ministerul Sanatatii nu decide care este pretul.

Un pacient muscat de caine scoate din buzunar aproximativ 400 de lei pentru a-si achizitiona o schema completa de vaccinare de la farmacie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img