CSM HUSI – TINTESTE PERFORMANTA

0
113

Clubul Sportiv Municipal Husi, condus de catre Mihai Cehan,  presedintele si antrenor, fost jucator divizionar la Universitatea Craiova,  tinteste performanta.

Proiectul sportiv CSM HUSI a fost implementant in anul 2009, avand sprijinul total al primariei Husi si al consiliului local husean. Principala activitate a clubului este BASCHETUL,  iar pe viitor se urmareste sa se extinda si catre alte ramuri sportive. CSM Husi practica mai mult decat sport, incearca sa dezvolte conceptul de educatie si responsabilitate prin sport. Copiii care frecventeaza clubul sportiv husean condus de catre antrenorul MIHAI CEHAN, vin aici din placere, pentru miscare si performanta.

“DUPA O PERIOADA DE 5 ANI , AM REUSIT SA DUC BASCHETUL  LA NIVELUL DE FENOMEN SOCIAL PRIN ORGANIZAREA DE COMPETITII CHIAR SI TELEVIZATE ,PRIN IMPLICAREA PERSONALITATILOR LOCALE SI A ANUMITOR FACTORI DECIZIONALI , MECIURI DE CARITATE .AS DORI SA SUBLINIEZ UN ASPECT FOARTE IMPORTANT PE CARE MAJORITATEA OAMENILOR NU IL  IAU IN CONSIDERARE SI NU FAC DIFERENTA  “ SPORTUL NU INSEAMNA NUMAI MISCARE,  CAT INSEAMNA COMPETITIE PSIHICA” . E CU TOTUL ALTCEVA SA ALERGI SINGUR , SA JOCI FARA SCOR  SI ALTA ESTE SA TE ARBITREZE CINEVA , SA TE BATI FIZIC SI PSIHIC CU CINEVA MAI MARE CU 20 KG SI 20 CM SI CU MAI MULTA EXPERIENTA ! SUNT LUCRURI PE CARE NUMAI IN COMPETITII SPORTIVE LE POTI EXPERIMENTA , DE ACDEEA MA REPET “SPORTUL NU INSEMNA NUMAI MISCARE” a declarat antrenorul MIHAI CEHAN pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI.

Clubul Sportiv Municipal Husi vizeaza prin proiectul de numit “SPORTUL PENTRU TOTI”, valorificarea potentialului sportiv al tinerilor din orasul Husi in domeniul baschetului si totodata organizarea unei competitii locale , care pe viitor sa includa si echipe din alte localitati, astfel in timp ajungandu-se la organizarea unei competitii regionale.

CSM HUSI domina de patru ani competitiile scolare GIMNAZIU+LICEU la nivel judetean. Are un jucator in acest moment care se afla in vizorul POLITEHNICII IASI in vederea unui transfer. In trecuta castigat Locul I la LIGA MOLDOVA, competitie televizata in anul 2011-2012, plus alti jucatori in programul federatiei “PERFORM” pentru nationala U16 si U 15. In 2015, CSM Husi a reusit performanta de a obtine  vicecampioni atat la -18 cat si -14, pe regiunea MOLDOVA, invingand judete precum BACAU, NEAMT, SUCEAVA.

“Mentalitatea de invingator trebuie creata din copilarie si se regaseste pe parcursul vietii in toate domeniile de activitate. Dorinta de autodepasire, conditie necesara a progresului societatii, poate fi dezvoltata mai ales prin sport, ducand la dezvoltarea personalitatii individului. Prin activitatile sportive, competitionale sau de recreere, prin petrecerea timpului liber intr-un mod placut, organizat, benefic pentru sanatate, se poate satisface nevoia de miscare, dar si dorinta de a urmari intrecerile sportive ca spectatori, ceea ce face ca fenomenul sportului sa devina fenomen social.Activitatea sportiva dezvolta spiritul de sociabilitate, dezvolta relatiile interumane si in acest sens, baschetul este cea mai recomandata disciplina sportiva, fiind un joc de echipa, in care intrajutorarea este cuvantul de ordine al jocului, contactul fizic dintre combatanti se disputa in conditii regulamentare de fair-play. Baschetul, pe drept cuvant, este considerat, de toti cunoscatorii, ca fiind sah cu oameni., ceea ce arata contributia mentala a participantilor, antrenorilor, tehnicienilor. “ mai sublineaza antrenorul CEHAN,fondatorul CSM HUSI

Un exemplu perfect prin care se poate demonstra ca se poate face performanta oriunde , chiar si in orasele mici , sunt persoanele de mai jos , care printr-o munca titanica si vointa de fier pe care au avut-o , fac cinste orasului nostru.

ADRIAN RADOI  ( culturim ) – dublu campion national ; vicecampion balcanic…
CRISTINA GRIGORAS ( canotaj) – campiona nationala, campioana olimpica….
ANDREI DUMITRU (kickbox) – luptator LOKAL KOMBAT
VASILE BUHAESCU ( fotbal) – FC VASLUI divizia A
BOGDAN PASARICA- locul 2 la stafeta de 4×400- Campionatul National de Atletism de seniori si tineret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.