duminică, 28 aprilie, 2024

Cum a intrat Costi Dita, interpretul lui Giani din Las Fierbinti, la Facultatea de Actorie: “Am luat doua distonocalme…”

Distribuie:

Publicat:

Costi Dita, devenit celebru in urma rolului lui Giani din Las Fierbinti, a acordat un amplu interviu ziarului Adevarul, in care a povestit, printre multe altele si cine i-a oferit sansa de a intra la facultatea pe care dorea sa o urmeze, cea de Actorie.

“Cum a fost la admitere? Am picat cu nota 1, pentru ca eu nu intelegeam conceptul. Daca cineva iti spune: „Bai, vii la noi sa te invatam actorie, asta presupune ca eu nu stiu actorie si d-asta vin la voi.“ Pe cand facultatile fac o treaba, zic: „Vii la noi sa te invatam actorie, dar mai intai arata-mi tu niste actorie.“ Si atunci e ciudat pentru un tanar. Eu m-am dus acolo, dar m-am gandit ca ei poate vor sa vada daca stiu sa memorez si atunci am facut exact ca la scoala. „Ai poezie?“, „Da, cum sa nu!“ Si am inceput: „Si te-ai dus dulce minune si a murit iubirea noastra…aaaa…floare albastra…aaaa“ Si atunci oamenii au crezut ca imi bat joc si mi-au dat 1. Eu m-am indragostit in acel moment de actorie, atunci am stiut ca asta vreau sa fac. Am avut si norocul sa intalnesc oameni frumosi, oameni care m-au ajutat enorm. Micheta Juvara si Bianca Zurovski, in tot blocul ala judecator, doua femei au vazut dincolo de mine, nu au luat-o ofensiv, chiar daca eu eram sincer, foarte emotionat. A iesit Bianca Zurovski dupa mine si mi-a zis ca sunt foarte bun, dar trebuie sa ma pregatesc. Mai aveam o sansa sa reiau examenul dupa trei luni. Inainte ma intrebasera daca am monolog si mi-am dat seama ca am uitat de monolog, nici asta nu m-a ajutat prea mult”, a povestit el pentru Adevarul.

Peste trei luni s-a prezentat din nou la admitere. “Am luat doua distonocalme, asta a fost singura chestie pe care am imbunatatit-o. (Rade) Oamenii din public mi-au povestit ca in clipa in care mi-au strigat numele aproape ca am daramat usa si toti s-au gandit: „Mama, ne termina, ne rupe in doua asta.“ Am lasat buletinul pe masa, m-am dus pe scena, m-au intrebat daca am monolog si eu am zis: „Aoleu! Am uitat! Am uitat iar!“ (Rade) Toti au explodat in ras, mi-au dat 1 iar, dar Micheta Juvara m-a pus sa povestesc drumul de acasa pana acolo si toti au fost pe jos de ras. Dar Micheta i-a rugat sa-mi dea nota de trecere cu promisiunea ca ma ia in clasa ei. Si de atunci a fost un traseu ascendent, a fost formidabil cum un profesor care iti zice ca esti zero apoi sa vina la tine sa-ti recunoasca faptul ca s-a inselat in privinta ta. E important sa poata face asa, sa treaca peste orgoliu”, si-a reamintit Costi Dita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img