Cum deosebim un atac de cord de un atac de panica

0
39

Atacul de panica si atacul de cord au simptome similare.

Astfel, dificultatile de respiratie, durerea toracica, anxietatea, palpitatiile si indigestia creeaza confuzie intre bolile de inima si atacul de panica.

Doar o electrocardiograma poate asigura un diagnostic sigur, corect. Multi pacienti confunda manifestarile atacului de panica si ale atacului de cord.

Ambele conditii pot include:
– dureri intense in piept;
– transpiratie;
– furnicaturi;
– dificultati de respiratie;
– greata.

7 simptome nestiute care anticipeaza un atac de cord

Faptul ca un atac de cord poate declansa un atac de panica adauga si mai multa confuzie. In ciuda simptomelor aparent similare, se poate totusi discerne diferenta dintre un atac de cord si atac de panica.

Atac de cord
In timpul unui atac de cord apar dureri puternice in zona pieptului pe care pacientii le descriu ca pe niste senzatii de presiune asupra cutiei toracice. De obicei durerea porneste din mijlocul pieptului si se poate deplasa spre bratul stang si in partea din spate.
Durerea se poate extinde chiar si in zona gatului, la dinti sau in zona maxilarului.

Acesta persista mai mult de 5 minute si nu creste in intensitate la respiratie. Un alt simptom este senzatia de lipsa de aer, insa respiratia nu se intensifica. Daca simptomele persista timp de peste 5 minute, trebuie cerut ajutor medical de urgenta.

Atac de panica
In cazul unui atac de panica, pacientul resimte dureri ascutite in zona inimii, care cresc in intensitate atunci cand inspira si cand expira. Senzatia este de durere care vine si pleaca. In plus, are dificultati de respiratie, inspira si expira rapid.

Persoana care sufera un atac de panica resimte o senzatie de amorteala si de furnicaturi in tot corpul, nu doar la bratul stang, ca in cazul unui atac de cord, dar si o stare de greata, care doar in cazuri foarte rare este insotita de voma.

Atacurile de panica apar brusc si fara o cauza aparenta. Dureaza intre cateva secunde pana la cateva zeci de minute si se sfarsesc printr-o senzatie de usurare si oboseala intensa.

sursa:sfatulmedicului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.