duminică, 5 mai, 2024

Cum ne luam teapa la restaurant! La ce sa fim foarte atenti

Distribuie:

Publicat:

Restaurantele folosesc un arsenal de trucuri psihologice pentru a te face sa bagi mana in buzunar mai adanc decat ti-ai fi dorit. Daca iesi in oras cu gandul sa bei doar ceva, vei ajunge adesea chiar si sa mananci ceva.

Meniul este cel mai important instrument pe care restaurantele il folosesc pentru a ne face sa cheltuim mai mult decat ne-am propus. El se inspira din felul in care ziarele aseaza subiectele in pagina: cele mai importante in coltul din dreapta sus, pe prima pagina. Unele restaurante pun cele mai scumpe preparate in acelasi loc. Un alt spatiu cu forta de convingere este pagina din dreapta, deasupra centrului imaginii.

Daca ceri o friptura, asta si primesti. Bine, poate cu o felie de lamaie rasucita deasupra. Dar separarea componentelor unui fel de mancare si comercializarea lor separata este o modalitate de a cere mai multi bani. Ne referim desigur la garnitura pentru friptura.

Indiferent de trucurile folosite, restaurantele in care vei cheltui cel mai mult sunt cele care au o ambianta placuta, iar muzica relaxanta. Cheltuim bani, pentru ca vrem sa stam acolo, pentru ca toate elementele se combina perfect, ospatarii sunt haiosi si farfuriile cu mancare arata delicios. Ospatarii prietenosi, care par sa te cunoasca de-o viata, sunt buni oameni de vanzari. Ei iti vor face multe recomandari si vor primi bacsisuri generoase.

Cat despre vin, trebuie sa fiti atenti, sa nu vi se aduca altceva decat ati comandat, in speranta ca nu veti observa. Sau vi se poate spune ca nu mai au nicio sticla din ceea ce ati comandat initial si va ofera o marca mai scumpa. Paharul este umplut la fiecare golire si astfel vei bea mai mult vin decat simti nevoia.

Asa ca, atentie de acum inainte si nu va lasati pacaliti!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img