marți, 21 mai, 2024

Cum sa faci spaghete din legume. 4 retete foarte simple cu zucchini, morcovi, ceapa verde si cartofi dulci

Distribuie:

Publicat:

Ştiţi ce-mi lipseşte cel mai tare de când am început dieta fără pâine, dulciuri şi sucuri? Ei bine, nu dulcele, ci chestiile făinoase, în special pastele. În vremurile bune, nu trecea săptămâna fără să gătesc paste, fie ele spaghete, lasagna, penne sau alte specialităţi cu sosuri şi „îmbunătăţiri” de tot felul. Dar, „cum baba la frumuseţe suferă”, trebuie să înghit în sec şi să mai rabd o bună bucată de timp până să mă bucur din nou de o porţie de spaghete cu sos de roşii şi busuioc proaspăt.

Dar nu cu aceeaşi frecvenţă şi nici în cantităţile de altădată, ţin să precizez!

Ca să înec amarul, am descoperit că pot face „paste” din tot felul de legume. Şi, ce să vezi, sunt chiar bune! Sigur, nu au gustul spaghetelor din grâu, dar măcar păcălesc un pic creierul şi nu îmi dau acea senzaţie de balonare, deoarece nu conţin gluten. Plus că sunt mult mai sănătoase!

Am ales astăzi 4 reţete de paste din legume pe care le puteţi prepara foarte uşor şi care sunt prietenoase cu silueta, conţin multe fibre, vitamine şi minerale.

Spaghete din zucchini

Spaghete din zucchini: 2 porţii, 5 minute timp de preparare, 50 de calorii per porţie

Ingrediente: 500 grame zucchini tăiaţi julliene, o legătură de pătrunjel, sare, piper, sucul de la o lămâie.

Mod de preparare: sotează spaghetele din zucchini într-o tigaie nonaderentă unsă cu puţin ulei, pusă pe foc mediu, cel mult 5 minute. Ia de pe foc, adaugă sare şi piper, după gust, pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie. Poţi servi ca garnitură pentru peşte sau ca atare. Delicios!

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img