duminică, 3 martie, 2024

Cum se consuma corect fructele goji

Distribuie:

Publicat:

Fructele goji se consuma atat proaspete, cat si sub forma de suc, pudra, capsule sau uscate. Fructele proaspete pastreaza cel mai bine proprietatile benefice ale fructului, dar in stare proaspata, goji nu rezista decat cateva zile, astfel ca este foarte greu de exportat in aceasta forma.

Fructele goji uscate reprezinta forma cea mai bine adaptata consumului terapeutic, astfel ele putandu-se conserva timp de un an si pastreaza mare parte din substantele benefice, fiind, totodata, cel mai usor mod de consumat si procurat. Insa, spre deosebire de majoritatea fructelor, goji trebuie consumate in functie de anumite criterii.

De exemplu, exista o anumita cantitate pentru cei care goji pentru prima data si alta pentru cei care consuma in mod regulat sau pentru cei care consuma aceste fructe in scop terapeutic. Iata cum se consuma corect goji:

1. Cei care consuma goji pentru prima data
Fructele goji echilibreaza aportul de nutrienti si oxigen in organism, ceea ce poate duce la o serie de simptome neplacute, in primele zile de consum. Nevoia de a merge des la toaleta, oboseala fizica si psihica sau somnolenta sunt cateva dintre simptomele resimtite in primele zile de consum. Aceste simptome nu tin niciodata mai mult de 14 zile, dupa care se vor simti cu adevarat beneficiile fructelor goji. Persoanele care consuma goji se simt mai bine, dorm mai bine si au o stare psihica echilibrata.

Prin urmare, este indicat ca in primele 3 zile sa se consume cate 5 fructe goji pe zi. Dupa aceste zile, este indicat sa se dubleze cantitatea. Daca apare o stare de rau, se reduce cantitatea la jumatate.

2. Cei care consuma goji regulat
Consumul regulat este recomandat persoanelor care nu sufera de probleme grave de sanatate, care doresc sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate fizica si psihica si sa previna imbolnavirile.

Acestia pot consuma aproximativ 8 grame de fructe goji de doua ori pe zi, dimineata si seara.

3. Cei care consuma goji in scop terapeutic
Consumul fructelor Goji in scop terapeutic este destinat persoanelor care sufera de afectiuni grave si care au incercat numeroase tratamente conventionale. Studiile au aratat ca cu cat persoana este mai bolnava, cu atat efectele de reechilibrare ale organismului sunt mai intense.

Aceste persoane pot consuma maxim 100 grame de goji pe zi. Este bine sa fie consumate cu 30 de minute inainte de micul-dejun, iar pe perioada curei, in special in primele zile, este bine sa se suplimenteze si consumul de apa, deoarece fructele goji pot favoriza aparitia constipatiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img