marți, 21 mai, 2024

Cum se face corect curatarea urechilor fara a-ti afecta auzul

Distribuie:

Publicat:

Dopuri de ceara sau chiar otita externa sunt riscurile folosirii betisoarele de urechi. Iata cum ar trebui sa fie facuta corect igiena urechilorCerumenul secretat de urechi are rolul de a proteja impotriva germenilor si a bacteriilor.

Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, pentru Digi24: „Corpul nostru are un echilibru, se curata el singur, urechile se curata singure.” In fiecare zi urechea secreta o cantitate noua de ceara, asa ca prin folosirea in mod repetat a betisoarelor cu vata nu facem decat sa impingem ceara in interiorul urechii. Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL: „Se formeaza de la zi la zi strat dupa strat, impins spre timpan se formeaza dopul de ceara.”

In plus, folosite cu neatentie betisoarele pot chiar sa zgarie urechea, iar aceste mici leziuni se pot infecta si pot duce la aparitia otitei externe. Igiena urechii ar trebui sa fie mult mai simpla. Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL: „Noi trebuie sa spalam in pavilion urechea si sa o stergem dupa baie, doar stergem pavilionul si atata tot.” Exista insa persoane care au o secretie abundenta de cerumen si astfel au probleme cu dopurile de ceara, chiar daca nu folosesc betisoare. In aceste cazuri medicii recomanda ca toaleta urechii sa se faca intr-un cabinet ORL si nu acasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img