luni, 29 aprilie, 2024

Cum se manifestă sindromul Ramsay Hunt, boala de care suferă Justin Bieber. Care sunt principalele simptome

Distribuie:

Publicat:

O tulburare neurologică rară care provoacă paralizie facială este în centrul atenției din nou, în zilele noastre, după ce vedeta internațională Justin Bieber a dezvăluit că suferă de această boală și că nici măcar nu mai poate să zâmbească. Iată ce este, de fapt, această boală, cum se manifestă și care sunt simptomele!

Tânărul de 28 de ani și-a amânat turneul mondial și le-a spus fanilor într-un videoclip de pe Instagram că în prezent se tratează pentru boala nemiloasă de care suferă. Cântărețul trece prin clipe groaznice.

Cum se manifestă sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt este o afecțiune rară care, de foarte multe ori, este diagnosticată greșit ca paralizie Bell, o afecțiune care provoacă și paralizie facială. Boala este atât de rară, încât nu se știe cu exactitate câte persoane o au.

Sindromul Ramsay Hunt apare la persoanele care au avut varicelă, deoarece este cauzată de același virus. Virusul varicelei zoster rămâne în corpul și este inofensiv dacă nu este reactivat. De obicei, se reactivează din cauza stresului.

Acest lucru provoacă o erupție cutanată dureroasă numită zona zoster. Această zonă se extinde, într-un timp foarte scurt, către urechea internă, în sus pe nervii cranieni și în jos pe nervii faciali.

Care sunt simptomele specifice bolii

Simptomele sindromului Ramsay Hunt:

Dureri de cap

Durere de ureche

Paralizie facială

Amețeli sau vertij

Pierderea auzului

Ochi uscați

Erupție cutanată sau vezicule pline de lichid pe limbă, urechi și/sau gură

Tratamentul precoce îmbunătățește șansa unei recuperări complete. Cea mai bună modalitate pentru recuperare sunt medicamentele aciclovir și prednisolon în 7 zile de la debutul simptomelor, potrivit specialiștilor.

Daunele cauzate de sindromul Ramsay Hunt sunt reversibile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img