Cum se prepara celebra omleta de Toscana

0
76

Secretul acestei retete de omleta preparata in Toscana, este combinatia inedita de ingrediente: ceapa aromata si rosii proaspete. Cu ajutorul acestor ingrediente, poti transforma o omleta obisnuita intr-un adevarat deliciu! Daca ai ramas fara idei pentru micul dejun, iti recomand sa incerci aceasta omleta delicioasa preparata in Toscana. Sunt convinsa ca vei dori sa o prepari si pentru iubitul tau sau pentru familia ta! In plus, poti profita si de beneficiile rosiilor.

Ingrediente (pentru 3 persoane): 3 linguri de ulei de masline extravirgin; o ceapa verde, curatata si taiata marunt; 2 rosii mari, taiate cubulete foarte mici; 6 oua; sare; piper.  Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida, adica in jur de cinci minute. Adauga rosiile, lasa focul mic si fierbe pana cand compozitia scade. Sucul de rosii ar trebui sa scada cam in jur de 15-20 de minute. Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Adauga ouale peste rosii si amesteca continuu cu o lingura de lemn. Indeparteaza tigaia de pe foc dupa 2-3 minute. Omleta se serveste imediat! Ca totul sa iasa perfect, iata care sunt greselile pe care le poti face atunci cand prepari o omleta si cum sa le corectezi:

Iei o furculita si le amesteci putin? Nu e suficient. Pentru o omleta buna, trebuie sa bati foarte bine ouale, eventual chiar sa le amesteci cu blenderul, pana obtii o pasta omogena, de un galben deschis la culoare. Daca adaugi mai mult lichid in omleta, ai toate sansele sa se lipeasca de tigaie si sa o arzi. Renunta la apa, lapte, smantana sau orice alt lichid si ramai doar la oua. Intr-o tigaie mare ouale vor forma un strat prea subtire, care se va rupe sub ingredientele cu care alegi sa-ti umpli omleta. Pentru o omleta de 1-2 persoane, foloseste o tigaie de marime medie, cu teflon.

Daca dai focul mare nu faci altceva decat sa o coci neuniform. Procedeaza in felul urmator: da focul la mediu, topeste untul si apoi gateste omleta incet. Iar daca ai de gand sa folosesti legume precum spanac, ciuperci, rosii sau mezeluri, gateste-le inainte sa le adaugi in omleta. In caz contrar, risti sa obtii o omleta prea apoasa, fara consistenta.