duminică, 25 februarie, 2024

Cum va dati seama daca tastatura bancomatului cand retrageti bani este falsa, ce indicii ofera cifra 5

Distribuie:

Publicat:

Politistii avertizeaza cetatenii ca exista mai multe metode ingenioase ale infractorilor care va pot goli cardurile cat ai clipi. Pentru a evita aceste situatii trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi.

Conform Politiei Romane, skimmingul consta in instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cartilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscriptionarea unor noi carti de credit, cu care se fac extrageri de numerar.   De asemenea, alt mod de operare pentru obtinerea datelor in vederea clonarii cardului este "bucla libaneza" – un dispozitiv care se monteaza la gura bancomatului si care blocheaza cardul inauntru. Imediat apare un "binevoitor" care isi ofera ajutorul, afla PIN-ul chiar de la client si, dupa plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.   Pentru a nu fi victima a infractiunilor de tip skimming, politistii va recomanda:  

1. Nu lasati la vedere chitante, facturi sau alte documente care contin informatii despre cardul dumneavoastra bancar!  

2. Anuntati imediat banca daca va schimbati datele personale (adresa, numar de telefon, etc.).  

3. Daca vi se blocheaza cardul in bancomat, nu cereti si nu permiteti ajutorul nimanui si mai ales nu spuneti nimanui PIN-ul!  

4. Nu permiteti nimanui sa stea aproape de dumneavoastra atunci cand introduceti PIN-ul!  

5. Acoperiti tastatura cu mana in momentul formarii codului PIN si verificati autenticitatea fantei in care se introduce cardul bancar.  

6. Posesorii de carduri trebuie sa verifice daca pe tastatura originala a bancomatului nu a fost aplicata o tastatura falsa, care permite retinerea codului PIN introdus.  

7. Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde.  

8. Un alt indiciu asupra falsitatii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda.
Adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img